Sega staat 'op dit moment' niet open voor overname

Sega staat 'op dit moment' niet open voor overname

Bedrijf is wel erg gecharmeerd van Microsoft

Sega staat op dit moment niet open voor de mogelijkheid om overgenomen te worden door een ander bedrijf.

Dat heeft co-COO Shuji Utsumi laten weten aan Bloomberg. De website vroeg of Sega open staat voor gesprekken rondom een overname, waarop hij antwoordde: "Nee, op dit moment niet." Hij vertelde daarbij niet of er in het verleden gesprekken zijn gehouden met Microsoft.

Wel benadrukt Utsumi dat er een goede werkrelatie met Microsoft is. "We staan nauw in contact met Microsoft en hebben een goede relatie met het managementteam. Microsoft heeft hoog aanzien voor ons. Xbox's Phil Spencer en Sarah Bond nemen de waarden die gamefans belangrijk vinden erg serieus."

Eerder deze week kwam uit de rechtszaak tussen Microsoft en Federal Trade Commission over de mogelijke overname van Activision Blizzard naar voren dat Sega Sammy op een lijst stond van bedrijven die Microsoft overwoog om op te kopen.

Sega werd als een van de meest interessante opties voor een overname geschetst, vanwege de vele bekende IP die zowel in Japan als in het Westen fans hebben, alsmede de mobiele games van Sega die vooral in Azië Japan zijn.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het 'op dit moment' stuk wordt hier wellicht wat groter gemaakt dan het is. De geruchten over een samensmelting van SEGA en Microsoft zijn er al langer. Ze werken ook al langer samen. Als ik me niet vergis al sinds de Dreamcast. Echter is het in al die jaren nog niet gebeurd dus ik verwacht niet dat het nu dan ineens wel zal gebeuren.

[Reactie gewijzigd door Riyakuya op 29 juni 2023 - 14:30]

0
test

"Sega has strong relationships with platform owners from Sony Group Corp. and Nintendo Co. to Apple Inc. and Amazon.com Inc. But Microsoft values Sega more than other platform operators, Utsumi said." Er is enorm veel wederzijds respect zoals je in dit artikel kan lezen. Een sterkere alliantie tussen beiden of een overname valt allemaal af te wachten. Persoonlijk zou 'k een sterkere alliantie op zich voldoende vinden, als dat dan ook betekent dat er meer Atlus games naar Xbox zouden blijven komen. https://www.bnnbloomberg.ca/sega-coo-quashes-talk-of-microsoft-deal-in-favor-of-independence-1.1939473

[Reactie gewijzigd door Mr.Happy op 30 juni 2023 - 06:44]

0

Deze gebruiker is verwijderd

-1

Aanbevolen voor jou