Sea of Thieves is door veertig miljoen mensen gespeeld

Sea of Thieves is door veertig miljoen mensen gespeeld

De game komt eind deze maand ook uit op PlayStation 5

Sea of Thieves heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: de game is door veertig miljoen mensen gespeeld.

Dat kondigde ontwikkelaar Rare aan via een blogpost. Deze hoeveelheid spelers zijn bereikt via Xbox, Windows 10 en Steam. Het gaat daarbij zowel om mensen die de game hebben gekocht, als mensen die het spel via Game Pass hebben gespeeld.

Sea of Thieves verscheen in 2018 op Xbox One en pc. Het was de allereerste game van Microsoft die tegelijkertijd met de release op Game Pass werd uitgebracht.

Er zullen binnenkort vast nog meer spelers volgen, want Sea of Thieves is vanaf 30 april verkrijgbaar op PlayStation 5. Eerder dit jaar kondigde Microsoft aan dat het games die voorheen exclusief op Xbox en pc verschenen, ook naar PlayStation en Switch gaat brengen. De eerste games die hier onder vallen zijn naast Sea of Thieves ook Grounded, Pentiment en Hi-Fi Rush.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit zegt niets, ik heb het ook gespeeld (gamepass) maar vond het niets... zeker als casual speler duurt het een eeuwigheid eer je een tale kunt beginnen, laat staan dat je niet even kunt stoppen tot een checkpoint die mijlenver uit elkaar liggen. Het idee is leuk... de uitvoering bagger. Ik kan niets zeggen over het pvp deel, dat zou best ok kunnen zijn.

0

Het is ook nikszeggende info, gezien het daadwerkelijk zo is dat het om 40 miljoen “opgestart” is. Niet hoeveel het ook daadwerkelijk spelen. Op steam is dat een kleine 10 duizend. Ik heb ook weleens SoT in het verleden opgestart maar ik ben geen speler.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 18 april 2024 - 12:45]

-1

"gezien het daadwerkelijk zo is dat het om 40 miljoen “opgestart” is". Je weet niet hoe er geteld is natuurlijk, dus dat "daadwerkelijk" in die zin klopt niet. Het zou kunnen, maar er staat niets in het artikel of de blogpost hoe er geteld is en wat niet. Daarbij lijkt het me logisch dat het aantal op Steam niet zo hoog is aangezien de game in game pass op zowel console als op PC zit. "maar ik ben geen speler" So true.

-1

Heel simpel, er zijn 40 miljoen verschillende accounts. Dat zijn geen 40 miljoen spelers, want ze maken geen onderscheid tussen actieve spelers en non active. Dus voor een twitter bericht mooi maar voor de rest misleidend en nietszeggend. Er had ook kunnen staan “SoT is 40 miljoen keer gedownload, maar dat klinkt “minder” indrukwekkend.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 18 april 2024 - 14:36]

-1

"Heel simpel, er zijn 40 miljoen verschillende accounts. Dat zijn geen 40 miljoen spelers," Ah OK! Dus jij hebt ergens een bron die wijst op dit feit? "voor de rest misleidend en nietszeggend" Jouw statement zonder enig bewijs is minimaal zo misleidend en nietszeggend. Maar je lijkt erg zeker van je zaak en ik wil je best geloven, maar tot nu toe heb je weinig bewijs wat er echt op wijst dat dit aantal nergens op gebaseerd is.

-1

Er zijn geen 40 miljoen active spelers of probeer jezelf dom over te laten komen? 40 miljoen spelers is hoeveel individuele personen het hebben opgestart. Dat doen ze al jaren zo nu met Gamepass bv. Alles bij elkaar is 40 miljoen, maakt niet of jij het gister hebt gedownload en 1x hebt opgestart. Waarom denk je dat ze niet erbij vermelden wat de daadwerkelijk actieve spelers zijn? Daar gaat het namelijk om en daarom is deze marketing redelijk misleidend naar de buiten wereld. Helemaal niet moeilijk om niet te snappen. Het bewijs is wat zij zelf aangeven 40 miljoen spelers. Maar dat zijn de totaal aantal wat sinds launch tot nu SoT hebben opgestart, niet de daadwerkelijke MAU of dagelijkse player count. Als dat zo was dan was SoT het meest gespeelde dagelijkse online game ooit. Logica lijkt bij jouw hierbij ver weg te zijn. Leuk als 40 miljoen mensen een keer hebben ingelogd en dat als marketing te gebruiken, maar als je er dan achter komt dat een bepaalde game qua actieve player base nog geen 1000 spelers heeft (voorbeeld voordat je weer tript) dan heb je er niks aan. Enige waf je doet is er salty tegenin gaan, maar je kan het zelf niet eens onderbouwen. Zeg dan gewoon niks..

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 18 april 2024 - 15:01]

0

"Er zijn geen 40 miljoen active spelers of probeer jezelf dom over te laten komen? " Wie heeft het over 'actieve spelers' dan? Alleen jij. Staat niet in het artikel, de kop is 'Sea of Thieves is door veertig miljoen mensen gespeeld', dus hebben het ooit gespeeld in die 6 jaar. Staat niet in de originele blogpost. En ik en andere hebben het ook niet genoemd. Kortom, jij bent degene die een groot issue maakt van iets wat helemaal geen issue is. Het gaat dus over hoeveel mensen de game 'gespeeld hebben', natuurlijk weten we niet precies wat dat inhoudt. Maar ik ga er even vanuit dat de mensen niet de hele game downloaden, installeren, opstarten en binnen 10 seconden meteen weer de-installeren en dat mensen het in ieder geval een beetje gespeeld hebben om te bepalen of ze het wat vinden. Ja dat kan een half uur zijn of 5 jaar, we weten het niet. JIJ dus ook niet, maar je doet wel allerlei aannames. Dus ik vraag je die aannames te onderbouwen. En ja tuurlijk is dit marketing, maar dat is zoveel tegenwoordig, waarom je dan ineens zoveel stennis moet schoppen om dit specifieke bericht vind ik wel bijzonder. Marketing is per definitie dingen mooier voorstellen dan ze zijn, dat doet elk bedrijf, ik zie je volgende reactie wel tegemoet bij elk ander marketing uiting op deze website, je gaat het nog druk krijgen. "Helemaal niet moeilijk om niet te snappen" En toch krijg je het voor elkaar. "Het bewijs is wat zij zelf aangeven 40 miljoen spelers." 40 miljoen mensen die het in 6 jaar gespeeld hebben, terwijl het ook op game pass staat, is dat echt zo moeilijk te geloven? "Maar dat zijn de totaal aantal wat sinds launch tot nu SoT hebben opgestart, niet de daadwerkelijke MAU of dagelijkse player count" Wie zegt er wat anders dan, gamerNL niet, Rare niet, ik niet, niemand niet. Alleen jij kaart dit aan. Jij komt met "gezien het daadwerkelijk zo is dat het om 40 miljoen “opgestart” is". Dus alleen opstarten en meteen verwijderen. Dat is wat je zegt, "daadwerkelijk". Daarmee geef je expliciet aan dat een grote groep mensen de game gedownload hebben, opgestart hebben en meteen verwijderd. Nogmaals, NIEMAND, heeft gezegd dat er op dit moment 40 miljoen actieve spelers zijn. "of probeer jezelf dom over te laten komen" "Logica lijkt bij jouw hierbij ver weg te zijn." "(voorbeeld voordat je weer tript)" "Enige waf je doet is er salty tegenin gaan, maar je kan het zelf niet eens onderbouwen. Zeg dan gewoon niks.." Wel bijzonder dat je iemand zo moet aanspreken, terwijl jezelf overduidelijk ergens helemaal los overgaat over dingen die helemaal door niemand gezegd zijn.

0

Aanbevolen voor jou