Savebug Xbox-versie Baldur's Gate 3 nog niet opgelost, Larian deelt workaround

Savebug Xbox-versie Baldur's Gate 3 nog niet opgelost, Larian deelt workaround

Tijdens de feestdagen waren er minder Microsoft-werknemers aanwezig om aan een oplossing te werken

De savebug die de Xbox Series-versie van Baldur's Gate 3 sinds release plaagt, is nog altijd niet opgelost. Ontwikkelaar Larian Studios erkent dit en plaatste op social media een tijdelijke oplossing.

Sinds de release van Baldur's Gate 3 op Xbox Series in december maken spelers melding van crashes die gevolgd werden door het verlies van savefiles voor de game. Dit probleem zou niet veroorzaakt worden door de game zelf, maar door de console. Er kwam eerder al een systeemupdate voor Xbox uit die de bug moest oplossen, maar al snel bleek dat nog geen soelaas te bieden.

In een post op X erkent Larian dat het probleem zich nog altijd voordoet en dat Microsoft aan een oplossing werkt. Vanwege de feestdagen waren er echter minder werknemers aanwezig, wat het proces heeft vertraagd.

Larian heeft wel een tijdelijke 'oplossing' gegeven om er voor te zorgen dat mensen niet voorgoed hun progressie verliezen. Men wordt geadviseerd op de website van de ontwikkelaar een account aan te maken. Vervolgens moet men in het hoofdmenu van de game cross-saves aanzetten en de Larian- en Xbox-accounts met elkaar linken. Daardoor worden de laatste vijf saves van spelers automatisch naar de servers van Larian geüpload. Het is wel belangrijk dat men de game niet afsluit tot de upload heeft plaatsgevonden. Dat is gebeurd wanneer 'Syncing cloud save' niet meer op het scherm staat.

Ondanks de savebug die blijkbaar op consoleniveau veroorzaakt wordt, heeft Baldur's Gate 3 de award voor game van het jaar tijdens The Game Awards in de wacht gesleept.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou