'Rockstar wil nieuwe creatieve standaard neerzetten met Grand Theft Auto 6'

'Rockstar wil nieuwe creatieve standaard neerzetten met Grand Theft Auto 6'

Rockstar moet met Grand Theft Auto 6 "een nieuwe creatieve standaard zetten".

Dat laat Take-Two Interactive-bestuursvoorzitter Strauss Zelnick weten aan investeerders tijdens bekendmaken van de kwartaalcijfers van het bedrijf (via VGC). "Nu de ontwikkeling van het volgende deel in de Grand Theft Auto-reeks goed onderweg is, wil Rockstar Games wederom een creatieve standaard neerzetten voor de reeks, onze industrie en entertainment in het geheel, net zoals het label met al diens grote releases heeft gedaan."

Take-Two's omzetcijfers voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar zijn gestegen, maar het bedrijf maakte een netto verlies van 104 miljoen dollar, ten opzichte van een winst van 152 miljoen dollar in dezelfde periode het jaar ervoor. Dat is voornamelijk te wijten aan de overname van de mobiele gigant Zynga. Ook een "zachtere economie" treft blaam volgens Zelnick.

Take-Two kondigde ook aan dat Marvel's Midnight Suns niet meer zoals gepland in oktober uitkomt, maar ergens in dit fiscale jaar, dat loopt tot april 2023, moet verschijnen.

Onlangs kwamen er geruchten naar buiten dat Grand Theft Auto 6 twee hoofdpersonages heeft, waarvan een vrouwelijk zou zijn. Daarnaast zou de game zich voornamelijk in een fictionele versie van Miami - oftewel Vice City - afspelen. Officieel zijn deze details echter nog niet bevestigd.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik zie zelf liever een goed verhaal en nog veel betere gameplay dan iets dat super creatief en baanbrekend is. Teveel tegelijk, fantastisch als het ze lukt natuurlijk alleen vaak pakken dit soort projecten niet goed uit. Echter als iemand het kan dan moet het Take Two wel zijn met het budget wat ze hebben en de hoeveelheid mensen die aan het project werken.

0

@004 Als iemand bewezen heeft dit te kunnen dan is het Rockstar wel. Ik maak me absoluut geen zorgen haha

0

@CertifiedLoverBoy Ja, dat is waar :D Alleen te vaak heb ik het zien misgaan bij andere bedrijven. Vanuit persoonlijk perspectief hou ik ook niet van alle side activiteiten die in dit soort games worden gestopt zoals in de laatste GTA5 ook zitten (behalve de lapdances in VR natuurlijk :D). Door de creatieve focus hierop te leggen gaat de kwaliteit van de hoofdlijn van de game vaak omlaag hoewel ik dat bij GTA6 niet het geval zal zijn omdat Rockstar een gigantische crew en veel geld heeft. Maar dan nog, alle side bs hoeft van mij niet. Games duren dan voor mij te lang maar dat is iets persoonlijk natuurlijks. Ik heb met Elden Ring een uitzondering gemaakt en 120 uur gameplay aangetikt terwijl ik meestal 15-20 uur wel genoeg vind bij een singleplayer game tenzij deze heel goed is. Over VR gesproken, Rockstar heeft besloten dat deVR mods die door LukeRoss zijn gemaakt offline moesten worden gehaald. Echt een hele slechte keus van ze omdat ik denk dat er juist hierdoor de games nog vaker verkocht werden. Ik heb zelf RDR2 aangeschaft om in VR te spelen. GTA5 had ik al en heb ik helemaal doorgelopen in VR wat veel leuker was dan zonder. Alleen dat kan helaas nu niet meer.

0

Marketing praat. Maar als iemand een vette game kan maken die zn tijd vooruit is is het rockstar wel

0

Aanbevolen voor jou