Rockstar reageert officieel op de Grand Theft Auto 6-hack

Rockstar reageert officieel op de Grand Theft Auto 6-hack

Rockstar Games heeft via social media officieel gereageerd op de afgelopen weekend gelekte beelden van Grand Theft Auto 6.

Het bedrijf schrijft het volgende: "Recentelijk is er ingebroken op ons netwerk, waarbij een onbevoegde derde partij illegaal toegang kreeg tot vertrouwelijke informatie van onze systemen en dit heeft gedownload, waaronder vroege ontwikkelbeelden van de volgende Grand Theft Auto. Op dit moment verwachten we niet dat onze live game-services hier onder zullen lijden of dat het op de lange termijn invloed heeft op de ontwikkeling van onze projecten."

Het bedrijf vervolgt: "We zijn enorm teleurgesteld dat details van onze volgende game op deze manier met jullie zijn gedeeld. Ons werk aan de volgende Grand Theft Auto-game blijft zich zoals gepland voortzetten en we blijven ons best doen om aan jullie, de spelers, een ervaring te leveren die verwachtingen overstijgt. We zullen iedereen binnenkort updaten en jullie fatsoenlijk laten kennis maken met deze game wanneer de tijd rijp is. We willen iedereen bedanken voor hun ondersteuning gedurende deze situatie."

Afgelopen weekend publiceerde een hacker diverse filmpjes van een vroege versie van Grand Theft Auto 6, waaruit onder andere blijkt dat het spel zich in Vice City afspeelt en dan er ten minste twee hoofdpersonages zijn. In de loop van vandaag hebben Rockstar en uitgever Take-Two geprobeerd zoveel mogelijk van deze filmpjes offline te halen. Zo zijn ze verdwenen van de plek waar ze oorspronkelijk werden geplaatst, GTAForums, en is ook de GTA-subreddit opgeschoond. Lees in deze column waarom de hack volgens de schrijver slecht nieuws is voor alle betrokken partijen.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Typisch gevalletje van even de aandelen redden door dit nieuwsbericht naar buiten te brengen.

0

@Snafu9 het is meer dan dat. Je bent al bedrijf wettelijk verplicht om gebruikers van jouw software op de hoogte te stellen van dit soort dingen. Moeten ze zich zorgen maken dat hun account met bijbehorende creditcard gegevens op straat liggen? Of is het inderdaad alleen maar de gelekte footage. Wat in ieder geval niet helpt is doodzwijgen, transparant zijn werkt het beste.

0
test

@Ziminar Ja dat is natuurlijk ook zo. Maar dit bericht komt weer precies voordat de beurs in VS open gaat. Heeft ook puur te maken om de aandelen niet te laten kelderen als de beurs open gaat.

0
test

Het is ook gewoon echt een kutstreek van die hacker(s?). Er wordt hard gewerkt aan die game en dan krijg je ineens hier mee te maken.

0
test

@Aerofox81 eker een kutstreek maar ook wel een beetje failure van hun beveiliging. Ik denk dat ze echt blij kunnen zijn dat we niet richting launch van GTA 6 zitten want dan was de schade niet te voorzien. Dit was gelukkig een pre alpha versie maar heeft toch al aardig wat elementen naar buiten gebracht.

0

Aanbevolen voor jou