Respawns Star Wars-shooter geïnspireerd door Dark Forces

Respawns Star Wars-shooter geïnspireerd door Dark Forces

De nog naamloze first person shooter gebaseerd op Star Wars waar Respawn Entertainment aan werkt, is blijkbaar geïnspireerd door klassieke Star Wars-games als Dark Forces en Jedi Knight: Dark Forces 2.

Dat blijkt uit een vacature voor lead mission designer (via Exputer). Star Wars: Dark Forces kwam in 1995 uit en leek veel op Doom. Vervolg Jedi Knight liet zich daarbij ook inspireren door Quake. 

Het zijn de eerste details van de eerder aangekondigde shooter die naar buiten zijn gekomen. Waarschijnlijk wordt er voorlopig verder niets over het spel onthuld, aangezien Respawn nog druk op zoek is naar personeel om aan de game te werken.

EA gaf vorig jaar al aan dat er aan drie Star Wars-games gewerkt werd: de hierboven genoemde shooter die door Respawn wordt ontwikkeld, het op 28 april te verschijnen Star Wars Jedi: Survivor - tevens van Respawn - en een strategiegame die wordt ontwikkeld door Respawn en Bit Reactor. Andere Star Wars-games die buiten EA in ontwikkeling zijn, zijn onder andere Star Wars Eclipse van Quantic Dream en een remake van Knights of the Old Republic.

Respawn-vacature

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hier word ik heel blij van. Heb die serie echt kapot gespeeld

0

@mhnl1979 ja ik ook, dit zou echt geweldig nieuws zijn

0

Aanbevolen voor jou