Prijzen Xbox Series X en Game Pass worden verhoogd

Prijzen Xbox Series X en Game Pass worden verhoogd

De prijs van de Series X gaat in augustus met 50 euro omhoog

Microsoft gaat de prijzen van de Xbox Series X en Xbox Game Pass verhogen.

Dat heeft het bedrijf tegenover The Verge bevestigd. De Xbox Series X kost straks 550 euro - de prijs gaat dus met 50 euro omhoog. De prijs van de Xbox Series S blijft hetzelfde. De prijsstijging gaat vanaf 1 augustus in en geldt wereldwijd, behalve in de Verenigde Staten, Japan, Brazilië, Colombia en Chili.

Xbox Game Pass Ultimate gaat daarnaast 15 euro per maand kosten, een prijsstijging van 2 euro. Een regulier Game Pass-abonnement voor Xbox kost straks 11 euro per maand, een stijging van 1 euro. Huidige leden zullen de prijsstijging in augustus opmerken, nieuwe leden in juli. Mensen die een jaarabonnement hebben krijgen pas nadat hun abonnement is afgelopen te maken met de prijsstijging. De prijs van Game Pass voor pc blijft hetzelfde.

Sony verhoogde vorig jaar al de prijzen van de PlayStation 5-consoles. De diskversie van de console ging van 500 naar 550 euro en de versie zonder diskdrive ging van 400 naar 450 euro.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"De Xbox Series X kost vanaf nu 550 euro - de prijs is dus met 50 euro omhoog gegaan. De prijs van de Xbox Series X blijft hetzelfde" Gaan we goed, redactie? :D

[Reactie gewijzigd door archangel1110 op 22 juni 2023 - 06:38]

2
test

Stond een rij bij het koffiezet apparaat denk ik.

0
test

Eén verkeerde letter, en grote gevolgen...

2
test

Eén verkeerde komma of letter maakt van Jezus nog een ketter.

2
test

belachelijk dat ze dit durven te doen. de Series X is alweer 2 jaar oud en dan gaan ze de prijs opschroeven? Normaal gesproken was een console al met 100 euro gedaald… en de gamepass duurder snap ik ook niks van. Want de content is vaak meer indiegames dan leuke grote titels…

0
test

Inflatie.. PS5 consoles zijn een tijd terug ook al verhoogd. Was te verwachten.

2

Deze gebruiker is verwijderd

4
test

@vanduul, klopt. Toen PS de prijzen verhoogde zei Phil, Nee Xbox verhoogt de prijs niet blabla. Maar nu dus wel. Ze schreeuwen en beloven veel maar uiteindelijk... En die 30fps vind ik ook echt kak. Komen er eindelijk games uit waarvoor ik de series X "real 4K 60fps console" heb aangeschaft 2 jaar geleden, draait het op 30fps. Ik ga Starfield iig op mijn PC spelen.

3

Deze gebruiker is verwijderd

1

Die 30fps discussie m.b.t. Starfield heeft nu al net zo'n lange baard als Sinterklaas. Wat een gezeik. Final Fantasy 16 schijnt ook niet al te best te draaien in performance mode op de PS5 en zelfs John Linneman van Digital Foundry geeft in zijn review aan dat je de game het beste op dit moment in quality mode kan spelen, 30fps. Desalniettemin ga ik die game ook gewoon spelen.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 22 juni 2023 - 09:07]

-2
test

Microsoft gaf alleen aan dat op dat moment nog niet te doen en niets over de toekomst te kunnen zeggen. Zijn er dus gewoon open en eerlijk over geweest.

0

Aanbevolen voor jou