Pocket Pair deelt plannen om Palworld-cheaters tegen te gaan

Pocket Pair deelt plannen om Palworld-cheaters tegen te gaan

Eind februari moet de ontwikkelaar cheaters kunnen identificeren en bannen

Ontwikkelaar Pocket Pair heeft op social media plannen gedeeld om cheaters in Palworld tegen te gaan.

Het bedrijf bevestigt dat inlogproblemen en serverissues deels veroorzaakt worden door de cheaters. Eind februari moet er een functie worden toegevoegd waardoor spelers kunnen aangeven wie er cheat, waardoor de ontwikkelaar ze kan identificeren en bannen. "Dat volgen we op met een externe anti-cheat-oplossing". Wat die externe oplossing precies inhoudt is niet bekend, maar gezien de woordkeuze is het aannemelijk dat het bedrijf een anticheatprogramma van een extern bedrijf gaat inzetten.

Palworld verscheen afgelopen maand op pc en Xbox en groeide in een mum van tijd uit tot een grote hit. Begin februari stond de teller op 19 miljoen spelers. Tijdens de drukste dagen had de game een paar miljoen gelijktijdige spelers, al zijn de spelersaantallen inmiddels ietwat afgenomen.

In Palworld kunnen spelers zogeheten pals verzamelen. Deze wezens helpen spelers met klusjes op de boerderij en kunnen ter bescherming dienen, maar kunnen ook verkocht worden. Daarnaast verkennen spelers diverse kerkers. Daarbij kunnen pals worden neergeschoten, zodat ze voedsel of materialen opleveren. De game is controversieel in de zin dat het concept en ook de 'pals' erg doen denken aan de Pokémon-franchise. The Pokémon Company gaf eerder al aan de zaak te onderzoeken.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou