Phil Spencer wijt Xbox-ontslagen aan gebrek aan groei in game-industrie

Phil Spencer wijt Xbox-ontslagen aan gebrek aan groei in game-industrie

'Ik heb niet de luxe om niet winstgevend te zijn en niet te groeien binnen Microsoft'

Xbox-topman Phil Spencer claimt dat de ontslagronde binnen Xbox eerder dit jaar te wijten valt aan een gebrek aan groei binnen de game-industrie.

Microsoft kondigde begin dit jaar aan zo'n 1900 mensen - ongeveer acht procent - te ontslaan bij Xbox, Bethesda en Activision Blizzard. Laatstgenoemde Call of Duty-uitgever werd vorig jaar overgenomen door Microsoft.

In een interview met Polygon kijkt Spencer terug op de ontslagronde en reflecteert hij over alle ontslagen die sinds vorig jaar binnen de game-industrie vallen. "Ik maak mij vooral druk om het gebrek aan groei binnen de industrie. Wanneer je een industrie hebt waarvan we verwachten dat hij volgend jaar kleiner is qua aantal spelers en dollars, en er veel beursgenoteerde bedrijven zijn die hun investeerders groei moeten laten zien - want waarom zou iemand anders aandelen hebben? - wordt er gekeken naar het kostenplaatje. Als de winst niet groeit, moet er wat aan de kosten gedaan worden."

Spencer vervolgt: "We zijn een bedrijf. Dat heb ik al vaker gezegd. Ik heb niet de luxe om niet winstgevend te zijn en niet te groeien binnen Microsoft. En dat doen we. Maar ik kijk naar de industrie, en zie hoe vrienden hun baan verliezen. Ik wil niet dat deze industrie een plek wordt waar mensen geen carrière op kunnen bouwen. Daarom vraag ik mij constant af hoe we de industrie weer kunnen laten groeien. Wat betreft (de ontslagen bij Xbox) is dit het resultaat van een industrie die niet groeit. Het kán groeien en dat gaat ook weer gebeuren. Maar de situatie op dit moment heeft een menselijke impact. Daar moeten we allemaal op reflecteren."

Elders in het interview haalt Spencer de mogelijke reden van een gebrek aan groei binnen de game-industrie aan. Volgens hem heeft de nieuwste generatie consumenten - Gen Z, oftewel mensen die zijn geboren tussen 1997 en 2012 - minder interesse in consoles. In plaats daarvan zitten ze vooral op hun smartphone. "Ze kunnen hun producten overal ervaren. Daarom moeten we van Xbox de plek maken waar men toffe games kan vinden. We moeten relevant blijven bij een jonger publiek."

Spencer haalt ook de recente beslissing om voorheen exclusieve Xbox-games naar PlayStation en Switch te brengen aan. "Elke beslissing die we vandaag en morgen maken is in het voordeel van Xbox. Soms wordt dat uit context getrokken en claimen ze dat 'Phil exclusieve games haat en ze daarom naar PlayStation en Switch komen'. Maar elke beslissing die we maken is om Xbox op de lange termijn sterker te maken. Dat wil niet zeggen dat iedereen het overal mee eens is."

Gedurende hetzelfde interview - maar geplaatst in een losstaand artikel - meldt Spencer dat hij graag andere digitale winkels als de Epic Games Store op Xbox zou zien. Hij uit zijn frustratie rondom de afbakeningen die er voor zorgen dat gamers alleen spellen via een enkele winkel op consoles kunnen aanschaffen. Polygon vaagt hem dan ook of hij een toekomst voor zich ziet waarin digitale winkels zoals Epic Games Store en Itch.io op Xbox draaien. "Ja", zo antwoordde hij. "Kijk naar onze geschiedenis als Windows-bedrijf. Niemand zou raar opkijken als we zouden zeggen dat je op pc zelf bepaalt waar je je games koopt. Dat is waardevol."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Grote spellen die de markt proberen uit te melken en het lastiger maken om andere te installeren door te veel ruimte in te nemen en de groeiende prijs van spellen zullen zeker niet helpen met de groei van de markt.

0
test

Bij elk statement wat deze gast maakt mist een asterix. (*for xbox) , ps5 en switch verkopen gigantisch goed als consoles, software op deze platformen verkopen als een malle, Dat 'geen interesse in consoles' hoor ik nu al sinds de ps3, dat consoles dood zijn en mobile de toekomst heeft , alles wat hij zegt mist dit stukje text, *for xbox , het is de xbox die voor geen meter verkoopt en niemand koopt spellen dankzij gamepass, en ze hun 70 biljoen investering moeten terug verdienen met releasen op de ps5 en switch. Diegene die de groei van consoles tegenhoud nu is xbox die alle devs en publishers opkoop om ze vervolgens te ontslaan, we zijn nu bijna 4 maanden in 2024 en ik heb nog geen enkele xbox titel gezien, waar sony net FF7 , helldivers en rise of the ronin heeft uitgebracht en xbox geen enkel antwoord heeft met eigen spellen, en hetzelfde voor de switch die ongestoord doorgaat, ohja phil de shill wil nu ook een handheld =) *for xbox

2

Nouja. Voor dit jaar staat genoeg gepland. In mei staat al iets moois gepland, Indiana Jones lijkt me tof. Heb zin in Fable en nog meer titels. Xbox houdt zeker niet de groei van consoles tegen. Dat is echt onzin. Zet die 1900 af tegen alle andere ontslagen in de gamewereld en dan kun je volgens mij concluderen dat dit nog meevalt, als je dit afzet tegen de totale grootte van MS.

-1

Dat zeg je nu wel, maar geen enkel game heeft een release date staan. Dus wat betreft “er staat veel moois”. Tot nu toe staan er geen games gepland enkel met 2024. Ik ben van mening dat enkele dit jaar niet eens halen. Xbox zal zich zelf nooit de schuld geven, dat is onderhand wel duidelijk. De positie waar zij in zitten hebben ze echt zelf veroorzaakt en niet iemand anders. @Mr Happy, xbox heeft wel degelijk content problemen gezien hun releases inconsistent zijn in vergelijking met de concurrentie. Om nou nu Xbox credits te geven omdat ze na al die jaren bagger een paar games hebben gaat mij iets te ver namelijk. En dan nu net doen alsof het nu PS die geen games heeft, terwijl ze in de eerste maanden al een bak vol exclusieve releases hebben. Er komt later dit jaar nog genoeg moois bij zoals jullie zelf zeggen, echter het jaar is nog niet om. Verschil tussen beide is alleen dat bij de ene daadwerkelijk release datums zijn en de ander nog steeds niet. Ik geloof dus niet dat je Awoved, Indiane Jones, Hellblade 2 en nog een aantal daadwerkelijk allemaal dit jaar nog gaat zien.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 27 maart 2024 - 10:54]

1
test

21 mei 2024 hellblade 2 is volgens mij een datum eeries en niet een jaartal

-1
test

@Hulstpower: Blijf jij daar nog op reageren? Als je die negeert dan stopt z'n onzin wel vanzelf hoor. Je kan sowieso nooit een discussie houden met iemand die zichzelf altjd gelijk geeft en andersgezinden naïef noemt. Ik schrijf bvb over first party releases, en hij maakt ervan dat ik zeg dat PS geen games heeft. Verder toetert hij bvb over daadwerkelijke releasedatums bij PS exclusives. De realiteit is echter anders voor wat verder dan een maand weg is tenzij ik deze week iets gemist heb.

[Reactie gewijzigd door Mr.Happy op 27 maart 2024 - 12:28]

-3

@MrHappy @Hulstpower Het is precies zoals MrHappy zegt. Je kunt de trollen altijd herkennen aan de wijze waarop ze 'discussiëren': - Ze leggen je steeds woorden in de mond en proberen je daarmee een mening te kunnen toebedelen waar ze makkelijk tegenin kunnen gaan. - Reacties proberen uit te lokken met statements uit het niets. - Mening van andere mensen bestempelen als een gebrek aan intelligentie, onwetendheid of naïef. - Moving goalpasts en nieuwe onderwerpen aansnijden waarvan ze denken dat ze een punt hebben (feiten zijn niet een ding voor ze). - De punten uit jouw reactie waarin je zeker gelijk hebt niet meer op reageren. - Nooit hun ongelijk toegeven, zie vorige punt. - En als ze het idee hebben dat ze niet meer kunnen 'winnen' of geen ruimte meer is gaan ze zelfs dreigen. Werkelijk alle punten zijn aanwijsbaar aanwezig in de reacties van Eeeries. Heeft mensen hier, waaronder mijzelf, direct bedreigd met 'want anders'.

[Reactie gewijzigd door op 27 maart 2024 - 13:00]

-1

Hellblade is dan ook werkelijk de enige en hoeveel jaar is die al niet in ontwikkeling geweest. Ik geef toe, ik was even vergeten dat Hellblade een release date had (na heel lang), maar voor de rest? Is het eerder eerst zien en dan geloven. @Wow en Mr Happy, ow is het weer zover? Gaan jullie weer op de man omdat jullie inhoudelijk weer niks hebben te zeggen? @Wow, jij probeert zelf met mij in het ander bericht een discussie aan te gaan waar ik antwoord op iedere vraag, je hebt geen enkel kunnen ontkrachten, maar gezien jullie andermans mening of sommige feiten niet graag horen, dan zijn andere mensen automatisch trollen voor jullie? En @Wow ga je nu slachtoffertje spelen terwijl best wel aggresief stond te reageren op mij en andere 2 weken terug? Nu ga je opeens hier huilie huilie lopen doen omdat ik zei dat je misschien eens moet kappen met op de man reageren? Jij bent zo’n idioot die achter een ander staat te schreeuwen en wegrent als je kritiek krijgt. Ja zoals ik toen al zei, je kent me niet dus wen grote bek opzetten vanachter je computer is idd super stoer, doe dat idd ergens anders of lekker tegen je moeder ofzo. Hou daar misschien eens mee op met dat butthurt gedoe als het je niet zint. Als je het over trollen hebt, dan ben jij geen haar minder @Wow. Want ik reageer op @MHNL, maar schijnbaar voel jij je aangesproken om hier onzin over mij te komen verkondigen. Mensen zoals jij die alleen maar op de man reageren zijn in mijn ogen trollen.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 27 maart 2024 - 14:16]

0

Die bedoel ik dus. "Gaan jullie weer op de man omdat jullie inhoudelijk weer niks hebben te zeggen?" Er valt met jou niet inhoudelijk te discussiëren vanwege de genoemde redenen. Als je op de man spelen een ding vindt zou ik mijn eigen reacties nog eens nalezen. "@Wow, jij probeert zelf met mij in het ander bericht een discussie aan te gaan" Geprobeerd inderdaad, maar snel tot de conclusie gekomen dat dat met jou niet te doen is. Ook vanwege de zojuist genoemde redenen. "waar ik antwoord op iedere vraag, je hebt geen enkel kunnen ontkrachten, maar gezien jullie andermans mening of sommige feiten niet graag horen," Nogmaals, zie de genoemde redenen waarom je een troll bent. "@Wow ga je nu slachtoffertje spelen terwijl best wel aggresief stond te reageren op mij en andere 2 weken terug?" Ik speel niet het slachtoffer, ik benoem een feit. Wil je beweren dat het niet zo is? Ik reageer nergens agressief. En anders mag je dat hier quoten met een link erbij. "Nu ga je opeens hier huilie huilie lopen doen omdat ik zei dat je misschien eens moet kappen met op de man reageren? Jij bent zo’n idioot die achter een ander staat te schreeuwen en wegrent als je kritiek krijgt. Ja zoals ik toen al zei, je kent me niet dus wen grote bek opzetten vanachter je computer is idd super stoer, doe dat idd ergens anders of lekker tegen je moeder ofzo." Ik noem dit dus vrij agressief. Ik kan je verzekeren dat ik dit gedrag zowel online als offline nog nooit vertoond heb. Dus als je mij van agressief gedrag wil beschuldigen ben je werkelijk niet helemaal ok. Als je dit niveau van reageren als normaal ziet en onder normaal discusiëren schaart zegt dat wat mij betreft genoeg. "Hou daar misschien eens mee op met dat butthurt gedoe als het je niet zint" Gezien je eerdere alinea kunnen we toch wel stellen dat jij de definitie van butthurt bent. Ik zou zelfs niets kunnen bedenken waar ik eventueel butthurt over zou kunnen zijn. Ik heb niet eens een XBox. "Als je het over trollen hebt, dan ben jij geen haar minder @Wow. Want ik reageer op @MHNL, maar schijnbaar voel jij je aangesproken om hier onzin over mij te komen verkondigen. Mensen zoals jij die alleen maar op de man reageren zijn in mijn ogen trollen." Ik heb nu toch het idee dat ik moet gaan uitleggen hoe het internet werkt. Het staat eenieder vrij om te reageren hier op werkelijk iedere reactie en artikel, als je daar een probleem mee hebt dan is dat precies dat: JOUW probleem. Het zou daarbij mooi zijn als iedereen dat in normale bewoordingen doet en de mening van een andere respecteert. Ik respecteer ieders mening, maar als iemand aanwijsbare, ongefundeerde onzin spuit die niet met betrouwbare bronnen te verifiëren is, alleen maar vanuit de onderbuik praat en zich dus als een troll gedraagt dan reageer ik daar op. Jij hebt het zelf ook in de hand hoe mensen op jou reageren, het heeft namelijk deels te maken met hoe jij je gedraagt.

[Reactie gewijzigd door op 27 maart 2024 - 15:11]

0

Weet je wat jij moet doen? Vooral met jezelf bezig houden en niet met anderen. Jij reageert hierboven niet op het bericht maar enkel en alleen op mij en je eigen bericht is niet eens INHOUDELIJK. Begin eerst bij jezelf voordat je gaat klagen over anderen. Ik ga niet eens de rest van je bericht lezen. Volgens mij heb je vooral issues met jezelf namelijk. Kom hier niet leugens verspreiden namelijk want ik reageer enkel inhoudelijk, totdat jullie weer beginnen met op de man te reageren “zie hierboven”. Het is onderhand wel duidelijk hier bij jouw en een aantal anderen op gamers.nl die het woord “trollen” wel erg vaak gebruiken als excuus. Alles wat niet in jouw straatje past is voor jouw een troll. Nou ik zeg je bij deze het kan me niet interesseren hoe jij je voelt of denkt. Ga nu niet liegen dat je niet agressief reageerde want er was nog een ander persoon die op je reageerde dat je dat deed. En je hoeft geen oudere posts te gaan editten want de datum staat er gewoon bij. Nu doe je precies wat ik zei, je doet nu alsof je neus bloed en je helemaal niet op de man reageert. Vent je lokt het echt zelf uit en precies wat ik zei, nu ga je liegen. Als jij normaal wilt reageren, reageer dan op mijn bericht hierboven waar ik op MHNL reageer, dat is INHOUDELIJK en niet wat jij en MR happy samen hier doen OP DE MAN. Misschien moet je even terug in de schoolbanken en het verschil leren. Ik begin wel beetje strontziek van te worden van dat constante op de man gelul van je hier. Nogmaals…butthurt.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 27 maart 2024 - 16:28]

-1

Och god… Je kon er je klok al op gelijk zetten… @EEERIES is weer ruzie aan het zoeken, aan het stoken en onzin aan het verkondigen. Verrassend! @REDACTIE Zou jullie hier eindelijk iets aan kunnen doen? Die jongen maakt het er echt niet gezelliger op hier.

-1

@Eribaatje. Man als ik psychiator zou zijn zou ik deze post waarschijnlijk waanzinnig interessant vinden. Werkelijk alles zit erin, paranoia, agressie, heel veel pijn. Maar het allesbeste is nog wel de humor die erin zit, al ben ik bang dat je jezelf iets te serieus neemt. Maar ik moet je oprecht bedanken, ik vind deze laatste post van je werkelijk je beste tot nu toe. Vooral erg inhoudelijk ;) Oh en nogmaals ik heb nergens agressief gereageerd (zeker niet in de mate waarin jij dat doet) en heb op dat vlak nog nooit een post aangepast. Dus ik vraag je nogmaals: quotes en links anders is dit wederom een bewering van jou die nergens op slaat. Maar we weten alletwee dat je hier nooit meer op gaat reageren omdat je het niet kunt vinden. Weltrusten knul

0

@WoW en Mooiman, de redactie gaat helemaal geen moer doen. Het is hier overduidelijk wie de aanstichters zijn. Als je vanaf het begin hier leest, weet je dondersgoed wie de personen zijn die beginnen en nu doen alsof hun neus bloed. En @Mooiman, ik durf te wedden daf jij hier onder 2 accounts hier mij probeert te laten bannen wat wel erg laf is. Heel toevallig doet @Wow precies zo als jij al tijden doet en dat is alleen op de man reageren, met jullie zogenaamde “geen discussies houden met jouw”. Dus begin lekker eerst naar jezelf te kijken om te kappen om op de man te reageren hier zowel op mij en anderen. Nogal een zwakke vertoning hier van jullie namelijk. https://gamer.nl/nieuws/playstation/ps5/voormalige-playstation-topman-noemt-exclusieve-games-een-achilleshiel/ Hier, was je lekker bezig met Mooiman en Psy. Zut zei er zelfs nog wat van.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 28 maart 2024 - 06:47]

0

Wederom zoals verwacht, ik vraag om een link met quotes van agressieve reacties van mij en ik krijg alleen een linkje zonder quotes. Ik ben heel erg benieuwd wat jij dan precies onder agressief reageren schaart van mijn kant als je dat niet van jouw reacties vindt. "En @Mooiman, ik durf te wedden daf jij hier onder 2 accounts hier mij probeert te laten bannen wat wel erg laf is. Heel toevallig doet @Wow precies zo als jij al tijden doet en dat is alleen op de man reageren, met jullie zogenaamde “geen discussies houden met jouw”. Deze man is een partijtje paranoide. "Dus begin lekker eerst naar jezelf te kijken om te kappen om op de man te reageren hier zowel op mij en anderen. Nogal een zwakke vertoning hier van jullie namelijk." Welke anderen? En wat is er precies zwak? Als er één iemand is die altijd ruzie heeft met meerdere mensen dan ben jij het volgens mij. He Eeeries, tot later he

[Reactie gewijzigd door op 28 maart 2024 - 07:20]

1

@EEERIES Jij bent degene die het ALTIJD aan de stok heeft met anderen, niet ik. Jij veroorzaakt altijd problemen, vooral in Xbox (en Nintendo) topics, omdat je altijd de (niet onderbouwende) hater uit loopt te hangen. En ik gebruik geen alts. Mooie valse beschuldiging... Die kan er nog wel bij! De redactie is welkom om al mijn gegevens zoals IP-adres, etc, te tracken en na te kijken, zodat ze zien dat ik inderdaad geen alts gebruik. Ik geef toestemming! Daarnaast komen er altijd wel heel snel meerdere minnetjes op reacties op jouw comments die jou niet aanstaan, dus ja... Misschien een keer in de spiegel kijken. 😉 @ZUT reageerde daar niet eens op hem of mij. Ik heb überhaupt amper gereageerd in dat topic... Je praat weer eens onzin.

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 28 maart 2024 - 08:19]

0

@MooiMan, Niet liegen he, je weet best dat je mij bent.

1

@WOWBAGGER3 Oh sh*t! Ja...

0
test

Hij praat niet over de verkoop van hun consoles, hij praat over de groei van de markt. Een markt die voor de "klassieke consoles" inderdaad qua aantallen min of meer stagneert. Natuurlijk is het een feit dat PS5 goed verkoopt, maar het enige waar dat voor zorgt is een verschuiving in het marktaandeel, niet in een groei. Kudos voor Nintendo die hun eigen niche hebben gecreëerd, maar PS en Xbox verdeelden in generaties 6, 7 en 8 respectievelijk 179, 171 en 175 miljoen consoles onder elkaar. Als je de marktaandelen van die klassieke consoles optelt kom je dus de laatste drie generaties uit op een vergelijkbaar resultaat, terwijl de ontwikkelkosten wel de pan uit swingen de laatste jaren. Hogere ontwikkelkosten voor een markt die al bijna een kwart eeuw even groot is dus. Consoles zullen imo altijd een plaatsje hebben onder 1 of andere vorm, maar de manier waarop ontwikkelkosten voor die games blijven stijgen, betekent dus dat sommigen gaan moeten aanpassen, uitbreiden naar andere markten of verdwijnen. Zoals MHNL1979 trouwens ook al vermeld is content geen issue meer bij Xbox. Het heeft veel te lang geduurd maar los van het jammerlijke Redfall lanceerde Xbox in 2023 meer first party games dan Sony, en voor 2024 is dat net hetzelfde met Hellblade 2, Avowed, Flight Sim 2024, Indiana Jones, Age of Mythology en wie weet nog enkele kleinere verrassingen. Fijn dat je voor de PS5 third party exclusives meetelt (dat zijn ze alledrie), want voor de rest is het in 2024 vrij triest gesteld met Sony first party games als we heel eerlijk zijn. "Diegene die de groei van consoles tegenhoud nu is xbox die alle devs en publishers opkoop om ze vervolgens te ontslaan," Kan je nog wat overdrijven anders en doen alsof er in verhouding tot de volledige workforce bij de andere publishers niet evenveel of meer ontslagen vallen? Overal vallen er momenteel ontslagen, maar het is Xbox die iedereen opkoopt en ontslaat, vooral ja ... EA, Ubisoft, Nintendo, Sony, Embracer, Tencent, Epic, Take Two, Capcom, Square, Namco, Bandai Namco, Sega, Koei Tecmo, Focus Entertainment, enz ... allemaal eigendom van Microsoft en de ontslagen die er vallen zijn allemaal de fout van Xbox ... man man XD

[Reactie gewijzigd door Mr.Happy op 27 maart 2024 - 13:11]

-2
test

*70 miljard, niet biljoen (biljoen = trillion in het Engels) Er is the veel ‘bloat’ in de gamesindustrie. Bedrijven die zogenaamde AAA games maken die eigenlijk een slecht kopie zijn van de game van vorig jaar, met over-monitizering omdat ze een onredelijk ontwikkelbudget van 200-300 miljoen moeten goedmaken.

1
test

Dat PS en Nintendo consoles beter verkopen dan Xbox is niets nieuws. Dat is al zo sinds de eerste Xbox en zelfs de meest succesvolle Xbox (360) heeft niet meer verkocht dan de PS3 en Wii destijds. Ik verwacht ook niet dat dat ooit zal veranderen tenzij er weer een opleving komt zoals in de 360 tijd. (Google het zou ik zeggen) Phil heeft wel degelijk gelijk dat voor gamers tegenwoordig op hun telefoon gamen. Om te specificeren: in 2023 was uit een onderzoek gebleken dat 67.7% van de gamers wereldwijd games op hun telefoon spelen. Mobiele telefoons zijn dan ook niets voor niets de meeste populaire game apparaten ter wereld. In vergelijking speelde destijds 24.2% games op een console en 35% op een pc of laptop. -Sommige mensen gebruiken meerdere platformen waardoor het opgeteld geen 100% - (Google het zou ik zeggen) Je "mensen kopen geen games door Game Pass" onzin heb ik al eerder ontkracht. Van de gehele omzet van Xbox is slechts 15% te danken aan Game Pass. De rest komt van de verkopen van games en content. (Google het zou ik zeggen) Er komen dit jaar meerdere Xbox exclusives aan als je dat echt zo belangrijk vind. Je hoeft het maar even op Google te zoeken. (Google he.... oh wacht dat heb ik al in de reactie vermeld) Over die 70 miljard (ja, zo heet dat in het Nederlands. Een biljoen heeft nog drie nulletjes meer) terugverdienen; als je je bedenkt dat Sony zelf in een jaar ongeveer 1 miljard dollar krijgt voor de verkopen en dlc van CoD games op PlayStation, dan kun je je wel voorstellen dat dit voor Microsoft (de huidige eigenaar) iets meer dan twee keer zoveel zal zijn (gezien de 30 procent marge die Sony vraagt). En dan heb je het alleen over PlayStation. De verkopen op PC, Xbox en mobiel komen daar nog eens bij. In de toekomst komen er ook nog Switch verkopen bij. Dan hebben we het puur en alleen over CoD. De andere games en franchises verdienen ze uiteraard ook geld aan, ook op de mobiele markt door de overname van ABK. Daarnaast doet Microsoft veel meer dan alleen Xbox en hebben ze dat geld inmiddels al lang weer terugverdiend. Ze zijn niet voor niets weer het nummer 1 meest waardevolle bedrijf ter wereld. De meeste voor de hand liggende redenen dat mensen een andere console verkiezen boven Xbox zijn: - Vrienden spelen op een ander platform - Bekendheid en vertrouwdheid met een ander platform - Chauvenisme (Japan) - Opgebouwde game bibliotheek en achievements/trophies op een ander platform - Fanboys (ik zal geen namen noemen) - Exclusive games Als we dan kijken naar de "belangrijke" exclusive games die jullie zo ophemelen, dan staan daar welgeteld 2 titels van in de top 10 meest gespeelde games in 2023 op PS5. Op nummer 6 staat GoW Ragnarok en op nummer 10 staat Spider Man Miles Morales. De meest gespeelde game dat jaar? Call of Duty Modern Warfare 2. Je weet wel, die franchise die nu van MS is. Zelfs Minecraft (nummer 5, ook van Microsoft) werd meer gespeeld dan welke andere exclusive game dan ook dat jaar. Zelfs nu op dit moment wordt MW 2 nog meer gespeeld dan Helldivers 2. Zo belangrijk zijn die exclusives in de consolewereld kijkend naar de lange termijn. Het was even wat uitzoekwerk maar goed, ik hoop dat jij (en de andere fanboys hier) er iets mee kunnen.

-3

10/10 voor je effort, maar je maakt echt bar veel excuses voor MS en Xbox om het beter te laten lijken dan dat het daadwerkelijk is daar bij Xbox. Feit ook dat je “keuze van een andere console” en dan o.a. fanboys erbij zet, dan snap je blijkbaar niet de reden waarom PS populair is en Xbox alleen maar met de dag minder. Goed dat je je zelf ook verdiept, maar je uitwerking is werkelijk belabberd, zoals ik zei een hoop excuses maken. Enige TLDR die je hieruit kan halen is dat Microsoft straks een third party publisher is en waarschijnlijk hardware op den duur ook zullen killen. Dat eerste moet je toch ook onderhand wel zien? Echt heel relevant zijn ze niet meer op de console markt namelijk. Of beter gezegd, ze zorgen er ook niet echt voor om mensen enthousiast te maken.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 27 maart 2024 - 16:42]

-2
test

@EEERIES zoals ik al aangaf kun je het best op Google zoeken hoor dan zul je zien dat het er gewoon staat. Het is immers ook hoe ik aan de informatie ben gekomen. Ik verwacht echter niet dat je dat gaat doen. Niet erg ook verder. Geloof wat je wil geloven, zonder iets te onderbouwen behalve de "trust me bro" mentaliteit die je hier 90% van de tijd toont zal toch niemand je serieus nemen.

-1

Het is een hoop info die je bij elkaar zoekt, maar precies ook waarom je blijkbaar vertikt te geloven dat Xbox het gewoon heel slecht doet, zoek je een hoop dingen bij elkaar om letterlijk excuses voor MS of Xbox te maken. Nog net niet applaudisseer je voor Phil Spencer en zijn jaren lange gekontdraai en tegensprekende uitspraken die na een maand weer anders waren. Je hebt een aantal punten bij elkaar gezocht, en alleen voor jezelf een conclusie daaruit getrokken. Echter de realiteit is toch echt anders.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 27 maart 2024 - 17:23]

-3
test

@EEERIES jouw realiteit inderdaad wel.

1
test

PS5 verkoopt niet goed, Sony's doelstellingen worden bij lange na niet gehaald en de PS5 ligt steeds verder achter op PS4.

-2

Dat is veel minder relevant als je een blauwe pyjama aan hebt.

0

Hoe kom je daarbij? PS5 verkoopt beter dan de ps4.

0

@LIQUIDSHAKE Onwaar. De PS5 loopt zo’n 800K units achter op de PS4, na even lange tijd in de verkoop. Zoek maar op.

-1

We zijn zover dat zelfs feiten voortaan worden gemind... 🤣

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 29 maart 2024 - 09:08]

0

Aanbevolen voor jou