Phil Spencer spreekt zijn wensen voor een Xbox-handheld uit

Phil Spencer spreekt zijn wensen voor een Xbox-handheld uit

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Microsoft aan een handheld werkt

Xbox-topman Phil Spencer heeft gedeeld wat hij graag zou zien in een Xbox-handheld.

Dat is opvallend, omdat er al enige tijd geruchten gaan dat Microsoft een eigen handheld wil uitbrengen. In een interview met Polygon doet Spencer uit de doeken wat hij van een hypothetische handheld verlangt.

Volgens hem overweegt het Xbox-hardwareteam "verschillende hardwarevormen". "Wat moeten we bouwen om nieuwe spelers aan te trekken? Dat spelers te allen tijde laat spelen, terwijl ze dat in het verleden niet konden?"

Hij haalt daarbij handhelds van Valve, Lenovo en Asus aan. "Zij hebben geïnnoveerd met een nieuwe vorm. Wanneer ik op deze apparaten speel, voelt het meer alsof ik op een console speel dan op een pc."

Spencer vervolgt: "Het frustreert me meestal wanneer (een handheldapparaat) meer gebaseerd is op Windows dan op het apparaat zelf. Ik wil kunnen inloggen met een controller. Ik heb een lijst met dingen die moeten gebeuren."

Het komt uiteindelijk neer op het volgende: de handheld moet "aanvoelen als een Xbox". "Zijn al mijn games daar? Gaan mijn savefiles mee? Ik wil op een volledig scherm kunnen inloggen op de Xbox-app, maar wel in een compacte modus. En al mijn sociale ervaringen zijn beschikbaar. Ik wil het gevoel dat ik krijg wanneer ik een Xbox op mijn televisie opstart, ervaren op deze apparaten."

Overigens was Spencer niet helemaal duidelijk of hij het had over nieuwe hardware van Microsoft die specifiek met bovenstaande filosofie in het achterhoofd is ontwikkeld, of dat Microsoft een app wil uitbrengen voor bestaande handheldapparaten.

Afgelopen februari maakte Microsoft al duidelijk in Xbox-hardware te blijven investeren. Er werd daarbij gehint naar een mogelijke onthulling van nieuwe hardware dit jaar, en dat fans in de toekomst een volgende generatie consoles kunnen verwachten. Daarbij lekten er vorig jaar documenten uit via de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission waarin een Xbox-handheld werd genoemd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het komt uiteindelijk neer op het volgende: het moet "aanvoelen als een Xbox". "Zijn al mijn games daar? Gaan mijn savefiles mee? Ik wil op een volledig scherm kunnen inloggen op de Xbox-app, maar wel in een compacte modus. En all mijn sociale ervaringen zijn beschikbaar. Ik wil het gevoel dat ik krijg wanneer ik Xbox op mijn televisie opstart, hebben op deze apparaten." Dus phil wil ook een PS Portal ? :D

0

Maar je weet nu al dat het helemaal niet hetzelfde gaat zijn als een Portal op één specifiek punt. Je weet nu al dat je met een XBox handheld zonder een XBox console in de buurt of uberhaupt een console in je bezit jouw games gaat kunnen spelen via xcloud en game pass. Dus Phil wil duidelijk iets meer dan een Portal. De vraag is dan alleen nog, zou je dan niet beter een Steam Deck kunnen aanschaffen?

[Reactie gewijzigd door op 26 maart 2024 - 08:46]

2

Concurrentie aangaan met de Steamdeck, succes!

0

3 miljoen stuks verkocht... Niet echt indrukwekkend

0

Aanbevolen voor jou