Paradox en Harebrained Schemes uit elkaar na The Lamplighters League-flop

Paradox en Harebrained Schemes uit elkaar na The Lamplighters League-flop

Ontwikkelaar blijft de pas uitgekomen game dit jaar nog ondersteunen

Paradox Interactive en Harebrained Schemes hebben aangekondigd hun samenwerking te beëindigen na de tegenvallende release van The Lamplighters League.

De uit Seattle afkomstige ontwikkelaar Harebrained Schemes werd in 2018 gekocht door de Zweedse uitgever Paradox Interactive. Vanaf 1 januari 2024 zal Harebrained echter geen onderdeel meer uitmaken van het bedrijf. Volgens een persbericht gaat het om een "wederzijdse overeenkomst, ten gevolge van de strategische en creatieve prioriteiten van elk bedrijf".

De timing van deze beslissing lijkt echter geen toeval te zijn: de tactische turn-based strategiegame The Lamplighters League van Harebrained Schemes kwam eerder deze maand uit en werd volgens de CEO van Paradox commercieel gezien gematigd ontvangen.

Harebrained Schemes behoudt de rechten op The Lamplighters League en andere IP van de studio. De ontwikkelaar geeft aan de game in ieder geval tot het einde van dit jaar te blijven ondersteunen, en op zoek te gaan naar financiering en samenwerkingen die een onafhankelijke toekomst moeten garanderen.

The Lamplighters League speelt zich af in een alternatieve versie van de jaren 30 van de vorige eeuw. Een groep die zichzelf de Lamplighters League noemt moet een cult genaamd de Banished Court zien tegen te houden voordat ze de wereld overnemen. Spelers besturen een divers team door een grote verscheidenheid aan omgevingen, van havens en woestijnen tot jungles en stedelijke gebieden. Men kan daarbij nieuwe leden aan het team toevoegen die men gedurende het spel tegenkomt. The Lamplighters League is verkrijgbaar via pc, Xbox Series X en S en Game Pass.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lamplighters League staat als eerstvolgende op mn lijstje om te spelen. Lijkt me erg tof, ook afgaande op de meeste reviews. Alleen technisch gaat er nog te veel mis, wat ook te wijten is aan de publisher. Begrijp deze beslissing dus niet helemaal. Hopelijk volgt er nog een patch om een en ander op te lossen. @gamer.nl Waarom hebben jullie deze game links laten liggen voor een review?

[Reactie gewijzigd door COSMIC_TSAR op 19 oktober 2023 - 09:53]

0

Aanbevolen voor jou