Op elke manier doodgaan in The Callisto Protocol levert achievement op

Op elke manier doodgaan in The Callisto Protocol levert achievement op

Er zit een positieve twist aan veel doodgaan in horrorgame The Callisto Protocol: spelers kunnen er een achievement mee verdienen.

Ontwikkelaar Mark James meldt in gesprek met IGN Japan dat er een achievement in het spel zit voor het doodgaan op elk mogelijke manier. The Callisto Protocol bevat namelijk meerdere situaties waarbij de speler op unieke wijze het loodje kan leggen, en trailers hebben al laten zien dat daar telkens specifieke animaties aan verbonden zitten. De trailers sluiten daar doorgaans mee af.

“We werken momenteel aan onze achievements en Trophy’s”, zegt James, “en we hebben eigenlijk een achievement voor het zien van alle sterfgevallen. Je zal doodgaan in onze game. Veel mensen vragen hoe lang het spel is, maar het is meer hoe vaak ga je dood?”

“Er komen ook veel variabelen bij kijken in de manier waarop [vijanden] je aanvallen of de manier waarop jij hen aanvalt, dus je kunt wat meer of minder doodgaan [dan andere spelers]. Zelfs dingen als achteruitlopen en tegen een ventilator aankomen zijn een vergissing en resulteren in doodgaan, dan moet je die sectie opnieuw spelen.”

“Dat is onze handtekening geworden”, zegt James over de vele manieren om dood te gaan in The Callisto Protocol. “We hebben een uniek sterfgeval aan het einde van elke trailer. We willen dat je doodgaan niet ziet als straf, maar als iets om van te leren wat je fout deed. En als een klein beetje vermaak over de manier waarop je doodgaat.”

“Elk monster heeft zijn eigen manier waarop hij je vermoordt, en gevaren in de omgeving zijn net zo gevaarlijk. [..] Als je naar achteren wegloopt van een monster, moet je goed opletten.”

Hoeveel manieren er zijn om dood te gaan wil het team achter de horrorgame niet verklappen. “Ik denk dat je hard moet werken om [de achievement te halen]", zegt James.

The Callisto Protocol komt op 2 december uit voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en pc.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zulk soort trophies vind ik altijd wel grappig. En voor de makers ook een manier om het werk wat ze in die dead animations aan wat meer mensen te laten zien :-) Een andere trophy die ik ook leuk gevonden vond, was de Stage Fright trophy in Uncharted 4. Waar je op een bepaald punt een tijdje stil moest staan net als wat er (per ongeluk) tijdens de E3-demo gebeurde toen de verbinding met de controller verbrak live on stage.

0

Aanbevolen voor jou