Ontwikkeling van Dead Space-remake is afgerond

Ontwikkeling van Dead Space-remake is afgerond

De Dead Space-remake is 'goud gegaan', wat betekent dat de ontwikkeling van het spel is afgerond.

Dat heeft EA Motive via social media laten weten. De term stamt af van een tijd waarin de uiteindelijke versie van het spel op een goudkleurige disk werd gezet om vervolgens uit te sturen, zodat het gedrukt kon worden. Tegenwoordig gaat de ontwikkeling van een game natuurlijk nog door, bijvoorbeeld om patches te maken, maar het betekent over het algemeen dat een eerder naar buiten gecommuniceerde releasedatum gehaald gaat worden.

De remake van Dead Space vertelt hetzelfde verhaal over Isaac Clarke, die op een mijnschip tegen de bizarre Necromorphs vecht en intussen zijn vriendin Nicole probeert te vinden. Wel moeten er meer details rondom het verhaal gegeven worden in vergelijking met het origineel. Ook uniek is dat het spel als één doorlopend geheel gespeeld kan worden, zonder laadschermen of andere onderbrekingen, en dat het hoofdpersonage nu ook kan praten.

Dead Space verschijnt op 27 januari 2023 op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. De game is ontwikkeld door EA Motive Studio. Die studio werkt ook aan een Iron Man-game.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Cool, nog even wachten en dan gamen maar

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou