‘Ontwikkelaar S.T.A.L.K.E.R. 2 verhuist naar Tsjechië’

‘Ontwikkelaar S.T.A.L.K.E.R. 2 verhuist naar Tsjechië’

GSC Game World, de ontwikkelaar van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, verhuist een deel van zijn staf naar verluidt naar Tsjechië.

Dat meldt de Tsjechische website Vortex. Volgens anonieme bronnen is GSC Game World van plan een deel van zijn studio in Kiev te verhuizen naar de Tsjechische hoofdstad Praag. Dit vanwege het aanhoudende conflict in Oekraïne.

Vortex zegt dat “betrouwbare bronnen” melden dat niet de gehele studio zal verhuizen. “Een deel van het team verhuist inderdaad naar Tsjechië, waar ze het bedrijf al registreren.” Dit zouden ze doen om de ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl te vervolgen. Die ontwikkeling werd voor onbepaalde tijd stopgezet vanwege de Russische invasie van Oekraïne.

Datzelfde Vortex heeft een bevestiging ontvangen van Pavel Barák, voorzitter van de Czech Game Developers Association, dat GSC Game World eerder deze week bij hen heeft geïnformeerd naar een verhuizing naar het land. Petr Kolar van Ashborne Games, een ontwikkelaar in Brno, Tsjechië, meldt aan Vortex dat ook hij over de verhuizing heeft gesproken met de S.T.A.L.K.E.R. 2-ontwikkelaar.

Tot slot meldde Jan Kavan van de Tsjechische studio CBD Software naar verluidt dat hij GSC heeft voorzien van advies over het vestigen van een bedrijf in Tsjechië. GSC Game World heeft zelf nog niet gereageerd op de berichten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou