Omzet Xbox-divisie afgelopen kwartaal met een procent gestegen

Omzet Xbox-divisie afgelopen kwartaal met een procent gestegen

Totale omzet ligt beneden Microsofts verwachtingen

De omzet van de gamedivisie van Microsoft gedurende het vierde kwartaal van dit boekjaar is met een procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het gaat om het kwartaal dat op 30 juni 2023 eindigde. De stijging van een procent staat gelijk aan ongeveer 36 miljoen dollar. In totaal lag de omzet van de gamedivisie ongeveer op 3,49 miljard dollar. Alleen in het vierde kwartaal van boekjaar 2021 werd meer omzet gedraaid. Toch lagen de verwachtingen van Microsoft hoger.

De omzet van de content- en service-afdeling steeg met vijf procent, vooral dankzij groei in Xbox Game Pass. Hardware-omzet daalde echter met dertien procent. Het was wel het beste vierde kwartaal qua uren die spelers in Game Pass staken tot nu toe. Er was volgens Microsoft-CEO Satya Nadella een stijging van 22 procent meetbaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Eerder deze maand gingen de prijzen van Xbox Game Pass omhoog voor nieuwe abonnees. Xbox Game Pass Ultimate kost nu 15 euro per maand, een prijsstijging van 2 euro. Een regulier Game Pass-abonnement voor Xbox kost 11 euro per maand, een stijging van 1 euro. Bestaande leden krijgen pas vanaf 13 augustus te maken met deze prijsstijging. De Xbox Series X gaat vanaf 1 augustus overigens ook in prijs omhoog - die gaat 550 euro kosten, een stijging van 50 euro. De prijs van de Xbox Series S blijft hetzelfde.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat ook wel opvallend is dat Microsoft voor het volgende kwartaal minieme groei verwacht (totale groei en groei games & services 5-9%) en dat terwijl Starfield in die periode uitkomt. Je zou toch verwachten dat zo'n dikke exclusieve game wel wat meer impact zou hebben.

0

Aanbevolen voor jou