Ninja Theory's Project Mara is gebaseerd op bestaande IP

Ninja Theory's Project Mara is gebaseerd op bestaande IP

Experimentele game werd in 2020 al aangekondigd

Project Mara, de "experimentele game" van Hellblade-ontwikkelaar Ninja Theory, zou gebaseerd zijn op een bestaande IP.

Dat blijkt uit een uitgelekt document van de eerder dit jaar gehouden rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission (via ResetEra). Diverse first-party games passeren op een van de pagina's de revue, waaronder dus Project Mara. Daarbij wordt gemeld dat het om een al bestaande IP in plaats van een compleet nieuwe IP gaat, al wordt niet duidelijk waar de game onderdeel van uitmaakt.

Het gaat daarbij wel om een relatief oud document. Zo wordt bij Avowed nog gemeld dat het spel multiplayeropties heeft, terwijl dat inmiddels niet meer het geval is. Eerder kwam al naar buiten dat het oorspronkelijk wel een multiplayergame moest worden.

Project: Mara werd in 2020 al onthuld en moet "een realistische representatie van geestelijk terreur" worden. De ontwikkelaar meldde toen: "Het is gebaseerd op echte ervaringen en diepgaand onderzoek, en ons doel is om de horror van het brein zo accuraat en realistisch mogelijk te recreëren. Project: Mara wordt een experimentele titel en een voorbeeld van wat een nieuw medium voor verhaalvertelling kan worden." Veel meer details over het spel zijn er nog niet, behalve dat het zich op één locatie en rondom één personage moet afspelen. Ninja Theory werkt ondertussen ook aan Senua's Saga: Hellblade 2.

Naast het bovenstaande detail is er vandaag nog veel meer informatie over Microsoft naar buiten gelekt via rechtszaakdocumenten. Zo moeten er volgend jaar nieuwe modellen van Xbox Series X en S verschijnen, werkt Bethesda aan remasters van Fallout 3 en The Elder Scrolls 4: Oblivion en sprak Xbox-hoofd Phil Spencer in 2020 de wens uit om Nintendo over te nemen.

Project Mara

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Is Avowed een multiplayer game?

0
test

De tweede alinea van dit nieuwsbericht: "Het gaat daarbij wel om een relatief oud document. Zo wordt bij Avowed nog gemeld dat het spel multiplayeropties heeft, terwijl dat inmiddels niet meer het geval is. Eerder kwam al naar buiten dat het oorspronkelijk wel een multiplayergame moest worden."

0

Je moet ook geen plaatjes in je artikelen zetten, ik ben veel te visueel ingesteld daarvoor.

1
test

Hahaha, fair enough.

0
test

Ben toch benieuwd welke ip ze doen, want het speelt zich af in een 1 apartament. Dus welke op enige die ik me kan bedenken is niet van xbox dat is de indie game met William dafoe als moordenaar.

0

Aanbevolen voor jou