Nieuwe studio makers The Last of Us en Days Gone werkt aan nft-game

Nieuwe studio makers The Last of Us en Days Gone werkt aan nft-game

Michael Mumbauer en John Garvin, voorheen werkzaam bij PlayStation-studio's, hebben hun eigen ontwikkelstudio genaamd Liithos opgericht. Men werkt daar aan een game met een focus op nft's.

Mumbauer was voorheen hoofd van Visual Arts Service Group bij PlayStation, waar hij aan games als The Last of Us en Uncharted heeft gewerkt. Hij was ook de medeoprichter van de vorig jaar geopende studio That's No Moon, waar ook voormalige werknemers van Infinity Ward werken. John Garvin was voorheen de creative director bij Days Gone-studio Bend Studio. Hij is ook de schrijver en regisseur van de eerste game van Liithos.

Die eerste game heet Ashfall. Het zou gaan om een singleplayergame die tijdens het spelen verandert in een multiplayer-PvP- en -PvE-game. Het spel zou daarbij draaien op het Hedera-netwerk, een cryptoplatform. Volgens de makers moet blockchaintechnologie de ervaring voor spelers verrijken, maar precieze details ontbreken nog.

Wel duidelijk is dat Ashfall, dat in de maak is voor "pc en consoles", zich afspeelt in een spelwereld die wordt geteisterd door de opwarming van de aarde, vulkanische activiteit, overstromingen en mysterieuze energievelden. De mensheid leeft nu in stammen en moet vechten om te overleven. Meer details zijn er nog niet, al is wel bovenstaande artwork uitgebracht. De officiële website van de studio is hier te bezoeken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een game over de klimaatproblematiek, op basis van nft's. What could possibly go wrong...?

0
test

@Robert-Frans Hopelijk gebruiken ze een energie zuinige blockchain... :P Edit: Oh ja ik zie dat Hedera carbon negative is (whatever dat mag betekenen).

0
test

@Robert-Frans inderdaad.. precies wat iedereen wilt. Nog meer confrontatie met de huidige problemen in de wereld en natuurlijk de NFT's waar iedereen dol op is. Ik voorzie een gouden toekomst voor deze studio..

0

@Riyakuya Zolang uitbuiterij zoals Diablo Immortal goed draait, ik ook. En ik zeg het zonder sarcasme.

0
test

Ben benieuwd. Zolang de game ervaring voorop staat en NFTs er op een niet dwingende manier in verwezen zijn vind ik het best. Elke andere vorm zal hoogstwaarschijnlijk een zeer negatieve reactie bij gamers oproepen.

0

Aanbevolen voor jou