Nieuwe openwereldgame van GTA-producent wordt 'echte versie van Ready Player One'

Nieuwe openwereldgame van GTA-producent wordt 'echte versie van Ready Player One'

Everywhere, de nieuwe openwereldgame van Leslie Benzies, wordt vergeleken met "een echte versie van Ready Player One".

Leslie Benzies vertrok in 2016 van Rockstar North. Daarvoor was hij producent van vrijwel alle GTA-games en Red Dead Redemption. Hij richtte zijn eigen studio Build a Rocket Boy op, waarmee hij al geruime tijd werkt aan een nieuwe openwereldgame genaamd Everywhere. In 2020 haalde hij nog zo'n 43 miljoen euro op om de ontwikkeling mee te financieren. 

Het bedrijf Galaxy Interactive meldt op diens website dat het ook heeft geïnvesteerd in Benzies' studio, en geeft daarbij enkele details over de aankomende game. Zo wordt het spel beschreven als een "echte versie van Ready Player One".

In het boek (en de verfilming) Ready Player One wordt een gigantische virtuele wereld geschetst waar bijna de gehele bevolking deel van uitmaakt en waar men inlogt om verschillende games te spelen, van races tot avonturen. Mogelijk is de beschrijving van Galaxy Interactive bedoeld om aan te geven dat het spel haast allesomvattend wordt.

Galaxy Interactive schrijft ook het volgende over de nog mysterieuze game: "Het is een openwereld AAA-game en een multiplayerervaring met daarin een episch narratief via meerdere hoofdstukken, alsmede content gemaakt door gebruikers, een virtuele zandbak waar spelers hun eigen werelden kunnen creëren met uitgewerkte sociale en streamingopties."

Het is niet bekend wanneer Everywhere officieel wordt onthuld.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ok klinkt wel interessant.

0
test

Neem aan dat deze ook op VR te spelen is?

0
test

@Ocima Haha, ja dat niet onbelangrijke detail mis ik ook hier bij een game die zich met Ready Player One wil vergelijken.

0

Aanbevolen voor jou