Nieuwe Battlefield-studio van EA en Halo-bedenker heet Ridgeline Games

Nieuwe Battlefield-studio van EA en Halo-bedenker heet Ridgeline Games

Electronic Arts heeft officieel een nieuwe ontwikkelstudio die aan de Battlefield-franchise gaat werken onthuld: Ridgeline Games.

Vorig jaar oktober werd al bekendgemaakt dat EA in Seattle een nieuwe studio had opgericht om aan Battlefield te werken, maar nu is de naam dus bekendgemaakt middels een persbericht. Het was ook al duidelijk dat de studio wordt geleid door Marcus Lehto, een van de bedenkers van Halo en hoofdpersonage Master Chief.

Inmiddels zijn er al diverse werknemers voor de studio aangenomen. De eerste game moet "een verhaalgedreven campagne binnen het Battlefield-universum" voorstellen, al zijn meer details nog niet bekend.

"Het is een geweldige eer de kans te hebben samen te werken met Dice en Ripple Effect om de veranderingen in de verhaalvertelling en personageontwikkeling binnen de Battlefield-franchise te leiden", aldus Lehto.

Lehto was vroeger werkzaam bij Bungie en was voor de eerste drie games art director. Voor Halo Reach was hij de creative director. Ook werkte hij aan Disintegration, de shooter van Private Division. Lehto wordt ook wel de 'vader van Master Chief' genoemd.

EA liet eerder al weten dat het een "verbonden Battlefield-universum" wil creëren middels meerdere games. Het bedrijf wil de franchise nieuw leven inblazen na het vorig jaar uitgekomen Battlefield 2042, dat wisselvallig werd ontvangen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Kijk hier toch wel weer naar uit. Ondanks BF2042 een rot start heeft gehad, is het wel een heel stuk beter nu en ik speel geregeld wat potjes zo even in de avond op de pc. Ben benieuwd of ze verder gaan met de Frostbite engine of over gaan op bv UE5.

0

@CaptainWinslow reken maar op de Frostbite engine.

0
test

@CaptainWinslow sorry maar als ik de game wil spelen zonder cross play, dan vind ie alleen maar lege potjes. Speel ik cross play speel ik alleen maar tegen pc spelers. Leek me zo leuk maar ik als console gamer wil niet tegen pc gamers spelen.

0

Aanbevolen voor jou