Moon Studios-CEO: 'Makers Cyberpunk 2077 en No Man's Sky zijn leugenaars'

Moon Studios-CEO: 'Makers Cyberpunk 2077 en No Man's Sky zijn leugenaars'

Moon Studios-CEO Thomas Mahler noemt de makers van Fable, No Man's Sky en Cyberpunk 2077 leugenaars in een bericht op het forum href="https://www.resetera.com/threads/why-are-gamers-so-eager-to-trust-and-even-forgive-the-snake-oil-salesmen.372420/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">ResetEra</a>.

De baas van de Ori and the Blind Forest-studio geeft onder andere Fable-maker Peter Molyneux de schuld van 'losgaan en vertellen waarom je enthousiast moet worden over games', in plaats van 'vertellen wat het product is'. "Hij kwam er ruim een decennium mee weg, terwijl journalisten en gamers het prachtig vonden om te luisteren wat oom Peter te zeggen heeft en alle dingen die hij doet voor de industrie."

Ook haalt hij Sean Murray aan, bedenker van ruimtegame No Man's Sky, die bij lancering in 2016 werd bekritiseerd wegens ontbrekende aspecten en andere gebroken beloftes. Volgens Mahler liet Murray spelers denken dat het ging om 'Minecraft in de ruimte' waarin 'je letterlijk alles kan doen', en werden de 'leugens en het bedrog vergeten' na de daaropvolgende updates. "Thanks Geoff Keighley", voegt hij daaraan toe. "Dat soort gedrag belonen draagt vast bij aan de groei van de industrie".

Verder zegt Thomas Mahler dat Cyberpunk-makers CD Projekt Red 'afkeken bij Molyneux en Murray' en een product uitbrachten dat 'een fractie' was van 'wat de ontwikkelaar gehypet had'.

"En toch, gamers en journalisten lijkt het weinig uit te maken", sluit Mahler zijn verhaal af. "Ja de backlash komt, maar meestal zie je een hoop mensen bekvechten dat ze de game toch wel leuk vinden. Dat is niet het punt. 

Het maakt niet uit of slangenolie lekker smaakt. Verkoop me geen features die niet bestaan. Schets geen beeld dat niet bestaat. Lieg niet tegen me. Je naait spelers Je naait journalisten (die moeten beter weten, dus schaam je) en je naait andere ontwikkelaars."

Geen van de genoemde ontwikkelaars heeft nog gereageerd op het bericht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mee eens, en aan dit lijstje mag chris roberts toegevoegd worden (star citizen)

0
test

hoewel hij natuurlijk gelijk heeft is het wel een beetje zuur commentaar mischien slaapt hij niet zo lekker , of heeft zijn kat corona gekregen. er zit hem wel iets dwars denk ik (anders dan waar hij boos op is)

0
test

@Falstaff hoezo zuur commentaar, dit is toch glashard de waarheid..

0
test

@Falstaff We leven in een aparte wereld waarin de waarheid niet benoemd mag worden, zonder gelijk de mentale hoedanigheid van de spreker in kwestie in twijfel te trokken. Ga toch weg.

0

Aanbevolen voor jou