Mmo Dune Awakening voor het eerst getoond

Mmo Dune Awakening voor het eerst getoond

Tijdens Gamescom Opening Night Live werd een eerste cinematische trailer van Dune Awakening uitgebracht.

Het spel werd vorig jaar al aangekondigd, maar er was tot vanavond nog nagenoeg niets over bekend. Inmiddels is een cinematische trailer te bekijken en is bekend dat het spel een openwereld survival-mmo wordt.

In het spel moeten spelers op Arrakis zien te overleven. Mensen moeten schuilplaatsen bouwen tegen zandstormen en leren te lopen op 'de oude manier' om zandwormen te vermijden. Daarbij zoekt men naar 'spice' met een eigen oogster. Spice kan spelers speciale krachten geven.

De game wordt ontwikkeld door Funcom, maar eerder werd al bekendgemaakt dat de Nederlandse studio Abstraction meehelpt aan de ontwikkeling. De ontwikkelaars zouden inspiratie halen uit Conan: Exiles.

Dune Awakening komt op een nog onbekend moment naar Steam, PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Toen de trailer begon was ik van: OMG Mijn teleurstelling toen er stond "open world survival mmo"... dat is niet te omschrijven.

0

@Ardyn Ik vind survival games wel leuk als ze goed worden uitgewerkt en ben wel benieuwd waar dit tot leid. Het filmpje ziet er goed uit, alleen een beetje cringy hoe het character cool en tough probeert te lijken als hij zijn haken erbij pakt. Het is van Funcom die Conan Exiles hebben gemaakt wat ik heb ervaren als de leukste survival games. Helaas is Funcom niet echt Funcom meer omdat het is overgenomen door Tencent en ik me afvraag hoeveel van de originele crew er nog aanwezig is.

0
test

@004 Zelf heb ik een redelijke hekel aan dit genre, omdat de meeste games totaal niet geoptimaliseerd zijn. Dune heeft in potentie een geschikte setting om een toffe, verhalende game neer te zetten. Toen de trailer begon, werd ik enthousiast over het idee dat het nu eindelijk het geval zou zijn. Maar nee. Daarnaast vermoed ik dat dit personage Paul moet voorstellen, hij gebruikt die haken niet om cool te lijken of iets... het is om mee te rijden met een sandworm. + Arrakis is voor zo'n 80% een woestijn. Nu zijn er wel elementen in de franchise die je kunt gebruiken, omtrent terraforming. Echter blijft 80% een woestijn bij de start van het spel.

0
test

Geen ingame gameplay beelden, dus nog niets over te zeggen.

0

Aanbevolen voor jou