'Midnight Suns was een commerciële flop'

'Midnight Suns was een commerciële flop'

Marvel's Midnight Suns wordt bestempeld als een "commerciële flop".

Dat heeft Take-Two-ceo Strauss Zelnick verteld in een interview met Bloomberg-journalist Jason Schreier. Zelnick wijdt de "commerciële flop" aan het ongelukkige releasemoment van de game. Midnight Suns kwam op 2 december uit op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. Wel verwacht Zelnick dat de game een lange adem kan hebben, net als andere games van Firaxis. Concrete verkoopcijfers van Midnight Suns worden echter niet genoemd.

Marvel's Midnight Suns is een tactische rpg in het Marvel-universum, waarin spelers zelf het personage The Hunter samenstellen en kennismaken met bekende helden als Captain America, Blade en Ghost Rider. Het concept van de game is gebaseerd op de Midnight Sons-comic-reeks uit de jaren 90, waarin bovennatuurlijke helden samenkomen. Midnight Suns is ontwikkeld door Firaxis, de studio achter de moderne Xcom-games.

Onder de critici viel Midnight Suns wel in de smaak. De pc-versie van het spel staat gemiddeld op een 83 op Metacritic. Harry gaf de game een 8 op Gamer.nl. "Laat er geen twijfel over bestaan: Marvel’s Midnight Suns is een ontzettend leuke strategy-rpg. De interactie tussen de bekende en minder bekende helden uit het Marvel-universum is een feest voor fans. De hoofdmaaltijd bestaat echter uit de geweldige turn-based gevechten. Het spel voelt helaas soms wat onevenwichtig door de lange tijd die je in de ‘Abbey’ doorbrengt, alsof de ontwikkelaars niet genoeg vertrouwen hebben in de kracht van het strategische hart van de game. Die gevechten zijn toch echt meer dan de moeite waard."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Komt dat dit soort gameplay gewoon niet het meest populair is. Daarmee zeg ik niet dat het slecht is. Maar wel begrijpelijk. Marvel schil heeft mij ook niet overgehaald om dit soort games te gaan spelen en ben groot marvel fan.

0
test

Volgens mij is het spel nog niet zo oud... of vergis ik mij?

0

Aanbevolen voor jou