Microsoft: 'Xbox Series X en S zijn onze snelst verkochte consoles ooit'

Microsoft: 'Xbox Series X en S zijn onze snelst verkochte consoles ooit'

De Xbox Series X en S zijn volgens Microsoft de snelst verkochte consoles ooit van het bedrijf.

Dat meldt CEO Satya Nadella tegen investeerders. "De Xbox Series S en X zijn onze snelst verkochte consoles ooit, met meer verkochte exemplaren dan elke vorige generatie (gedurende dezelfde tijdspanne)."

Hoewel hij geen cijfers noemde, blijkt uit onderzoek van Niko Partners dat de Series X en S samen naar schatting ongeveer 6,5 miljoen keer zijn verscheept tot 30 juni 2021. In dezelfde tijdspanne werden er 5,7 miljoen exemplaren van de Xbox One en 5 miljoen exemplaren van de Xbox 360 verkocht.

Nadella benadrukt dat Microsoft voorlopig in de game-industrie blijft investeren. "We gaan vol voor games. Vorige maand tijdens E3 onthulden we onze grootste line-up aan games ooit. We kondigden 27 nieuwe titels aan die allemaal beschikbaar komen voor Game Pass-abonnees."

Over Game Pass laat Nadella weten dat leden ongeveer veertig procent meer games spelen en 50 procent meer geld uitgeven aan games dan niet-leden. Game Pass had tot januari dit jaar 18 miljoen leden - hoogstwaarschijnlijk ligt dat aantal inmiddels hoger.

Xbox Series X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb een paar keer de neiging gehad om een Series S aan te schaffen als gamepass machine, maar de games die ik alleen via Xbox kan spelen zijn toch niet genoeg. Ik speel nog even geduldig mijn backlog weg.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@denver Ik heb 'm gisteren even gespeeld op de X en snap nog steeds niet hoe ze die game in 4K uit dat kleine kastje weten te persen. Laat staan uit de S. Magnifiek stukje engineering.

0
test

@DaVinkie het is heel leuk om andere types games te proberen die je normaal niet zou kopen. Ook is het leuk dat er steeds nieuwe games bij komen, voelt als of je ze gratis krijgt. Ben een groot fan van Gamepass en kan het je zeker aanraden.

0
test

Series x is Microsoft best verkochte console ooit, de s is gewoon te koop prima console maar vraag is minder dan naar de series x

0

Aanbevolen voor jou