Microsoft wil met Netflix in gesprek om cloudgaming te laten groeien

Microsoft wil met Netflix in gesprek om cloudgaming te laten groeien

'Het boek van cloudgaming schrijven we met elkaar en iedereen kijkt anders naar de laatste hoofdstukken'

Microsoft staat er voor open om te praten met partijen als Netflix om cloudgaming verder te laten groeien.

Dat meldt Jerret West, de chief marketing officer van Xbox, tijdens een interview met BNR-podcast Digitaal. "Cloudgaming is nog in ontwikkeling. Wij en andere partijen die daarmee bezig zijn, hebben nu een gemeenschappelijk belang om mensen het te leren begrijpen. Er zijn verschillende ervaringen, hetzij in de woonkamer of als je elders games streamt. Dus in veel opzichten is het in ons belang om gesprekken te voeren met Netflix en relaties te smeden met bijvoorbeeld Nvidia. Om zo verder te komen met wat cloudgaming in de verre toekomst kan zijn."

Met Nvidia heeft Microsoft al een deal gesloten - diverse Game Pass-spellen zijn of worden speelbaar op cloudgamingdienst GeForce Now. De eerste negentien Game Pass-games zijn daar onlangs op verschenen. Daarmee toont het bedrijf dus te willen experimenteren en samen te willen werken met de concurrentie, al is dat gedeeltelijk ontstaan om waakhonden tevreden te stellen voor de Activision Blizzard-overname.

West vervolgt: "Zo zie ik het als marketeer. We zijn nu nog niet in de positie om na te denken over marktaandeel ofzo. We kijken hoe we alle boten op de vloedgolf kunnen laten varen, als die vloedgolf binnenkort komt." West zelf was overigens voorheen zelf werkzaam bij Netflix.

Wanneer West wordt gevraagd over cloudgaming op concurrent PlayStation, vertelt hij het volgende: "Ik kijk net zo naar Sony PlayStation. Daar experimenteren ze net zo om te zien en begrijpen wat dit gaat worden. Ze gebruiken het meer om een game uit te proberen voor je die downloadt. Misschien is cloudgaming meer een feature dan een product, dus we kijken ook erg naar het gemak dat het kan brengen voor de spelcomputer. Dat is het mooie: dit boek is nog niet geschreven. We schrijven het met elkaar en iedereen kijkt anders naar de laatste hoofdstukken."

West werd zelfs gevraagd of het mogelijk is dat er ooit Xbox- of Game Pass-games naar Sony-producten zoals de PlayStation komen. "Dat is gedurfd! Ik kan daar niet goed op reageren, omdat het speculatief is. Maar we willen graag gamers bedienen waar ze zitten en wie weet waar we dus naartoe gaan. Nu richten we ons nog op de Xbox en de pc. We weten een beetje wat we op mobiele telefoons gaan doen, en wie weet wat de toekomst verder brengt."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het enige wat MS nog nodig heeft is een device waar toegang tot hun servers op zit, hetzij via een browser of app/programma. Dus wanneer PS de deur open zet voor zon app, kunnen bij de gamepass en alle MS diensten en heeft MS zo terrein in Sonyland.

0

Misschien begrijp ik je verkeerd maar zijn devices als de Lenove Legion Go waar game pass op zit niet wat je bedoelt?

0
test

Elk device met een browser zoals een chromebook zou al genoeg zijn voor cloudgaming. Je hebt dan alleen internet toegang nodig. Eigenlijk meer als Geforce Now. Dus als bv playstation een browser of app in hun store zou hebben voor contact met de MS servers, dan zou je op data apparaat die spellen kunnen spelen.

0
test

"Zo zie ik het als marketeer. We zijn nu nog niet in de positie om na te denken over marktaandeel ofzo. We kijken hoe we alle boten op de vloedgolf kunnen laten varen, als die vloedgolf binnenkort komt." Mooie manier om toe te geven dat Microsoft vooral Cloud Gaming als markt wilt laten groeien, en dan als de markt er echt is de stekker uit al die samenwerkingen gaat trekken zodat alles via Microsoft zelf gaat.

0

Ik denk dat het vooral om de techniek (Azure) achter cloud gaming gaat. Er zijn maar een paar partijen die dit kunnen bieden, onder andere Microsoft en Amazon (AWS). Hier zit het grote geld. Van de stekker eruit trekken als het groot is, is geen sprake, zo lang de techniek er achter maar Azure is.

0

Dat zou een hele stomme zet zijn en ik verwacht echt niet dat ze gaan doen als het een succes is. Als ze hun diensten, game pass en xcloud, kunnen verkopen via die samenwerking zou het toch gek zijn om een samenwerking te stoppen?

0

Aanbevolen voor jou