Microsoft wil dat alle games op zowel Xbox Series X als S blijven verschijnen

Microsoft wil dat alle games op zowel Xbox Series X als S blijven verschijnen

Ook ziet hij weinig heil in een krachtiger model

Wat Xbox-baas Phil Spencer betreft, blijven alle Xbox-games op zowel Xbox Series X als Series S uitkomen, ondanks dat laatstgenoemde console minder kracht onder de motorkap heeft.

Dat meldt hij in een interview met Eurogamer. Het is op dit moment een vereiste dat ontwikkelaars die hun games op Xbox Series uitbrengen, deze games speelbaar maken op zowel het X- als S-model. Spencer ziet dit in de toekomst niet veranderen, ondanks dat games mogelijk steeds meer kracht vereisen.

"We hebben de S expres overeenkomsten met de X gegeven, en het is duidelijk dat er op sommige gebieden andere prestaties zijn. We verzamelen feedback van studio's zoals Larian - ik heb vandaag met ze gepraat en ik ben er zeker van dat we een goede oplossing vinden."

Spencer haalt specifiek de Belgische ontwikkelaar Larian aan, omdat de Xbox Series-versie van Baldur's Gate 3 waarschijnlijk pas in 2024 uitkomt - volgens geruchten mede omdat het bedrijf moeite heeft met het draaiende krijgen van lokale splitscreen op de Series S. "Ik zie geen situatie waarin we de S laten vallen. Je hebt noch van Larian, noch van mij gehoord dat dit daaraan is gerelateerd. Er zijn features in games die op X beschikbaar zijn en niet op S, zelfs in onze eigen games. Ray tracing werkt bijvoorbeeld op X, en niet altijd op S. Een consument die de Series S koopt, betaalt ongeveer de helft van wat een consument voor de Series X betaalt, dus men begrijpt dat de games niet precies hetzelfde draaien."

Hij vervolgt: "Ik wil er voor zorgen dat games op beide consoles beschikbaar zijn. Dat is onze taak als platformhouder en we doen er samen met onze partners alles aan om dat mogelijk te maken. Ik denk dat het ons gaat lukken met Larian. Ik maak me er dus niet enorm druk over, maar we hebben er wel van geleerd."

Spencer meldt in het interview ook dat hij niet verwacht dat prijzen van current-gen consoles snel gaan zakken, in tegenstelling tot de prijzen van sommige consoles de vorige generatie. Ook lijkt hij het niet te zien zitten om in het midden van de levensloop van de Xbox Series-generatie een nieuwe, krachtigere versie uit te brengen. "Zodra je dat doet, creëer je een aantal problemen voor ontwikkelaars, qua platforms waar ze op mikken. En dan gaat het steeds meer voelen als een pc. Dat is natuurlijk een prima, gezond ecosysteem, maar ik vraag me af wat dan het verschil tussen een console en pc is wanneer we elke paar jaar een nieuwe GPU of CPU uitbrengen." Er gaan geruchten dat concurrent Sony wel aan een 'Pro'-versie van de PlayStation 5 werkt, al is dit vooralsnog niet bevestigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Baldurs Gate 3 is inmiddels bevestigd voor een 2023 release op Xbox. Met split screen op X, (voorlopig) zonder op S.

1

Inderdaad vandaag bevestigd vanuit een tweet van Swen Vincke: "Super happy to confirm that after meeting @XboxP3 yesterday, we’ve found a solution that allows us to bring Baldur’s Gate 3 to Xbox players this year still, something we’ve been working towards for quite some time." 🥳👍

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 24 augustus 2023 - 18:09]

0
test

Yes, gezien, maar helaas kwam het nieuws pas na dit bericht naar buiten. Ik ben nu niet aan het werk, maar het komt natuurlijk morgen op de site te staan.

2
test

Prima, volgens mij is er nog genoeg te halen uit de series X als ik zie hoe hellblade 2 eruit ziet. Bottleneck zit eerder in de content dan de hardware.

0
test

Ja baldurs gate draait op een steamdeck volgens mij is die zwakker dan de series s, dus dat de 's de bottleneck is kan maar gok dat er meer achter zit.

0

Aanbevolen voor jou