Microsoft werkt mogelijk tien jaar lang aan mysterieus vervolg

Microsoft werkt mogelijk tien jaar lang aan mysterieus vervolg

Fans speculeren dat het om The Elder Scrolls 6 gaat

Microsoft heeft mogelijk tien jaar nodig om een nieuwe game in een mysterieuze franchise te ontwikkelen.

Dat blijkt uit documenten omtrent de rechtszaak tussen Microsoft en een groep gamers die de overname van Activision Blizzard willen overnemen. In het document, zo vertelt journalist Stephen Totilo, wordt uitgelegd dat er veel tijd nodig is om bepaalde triple-A-games te ontwikkelen, waarbij Halo Infinite als voorbeeld wordt gebruikt, al zijn de ontwikkeltijd en -kosten geredigeerd.

Vervolgens wordt er gemeld: "Volgens een Microsoft-werknemer is er mogelijk een decennium nodig om (geredigeerd), een aankomende game binnen de (geredigeerd)-franchise, te ontwikkelen."

Het is niet duidelijk om welk spel het gaat, maar gamers speculeren dat er in het document mogelijk om The Elder Scrolls 6 wordt gepraat. Dat spel werd in 2018 aangekondigd en is sindsdien niet getoond. Bethesda's Todd Howard gaf eerder al aan dat de ontwikkeling van de game pas echt volledig zou beginnen na de release van Starfield, dat later dit jaar uitkomt.

In het document wordt overigens ook gerefereerd naar iets negatiefs dat in mei is gebeurd - mogelijk de uitstel van een nog onbekende game, al is dit vooralsnog puur speculatie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

10 jaar al, niet zo heel lang geleden was het nog de helft van de tijd voor een AAA.

0
test

Ik heb zo vermoeden dat dit eerder om halo gaat.

0

Aanbevolen voor jou