Microsoft-werknemers ontvangen geen jaarlijkse loonsverhoging

Microsoft-werknemers ontvangen geen jaarlijkse loonsverhoging

Ondanks recordomzet het afgelopen kwartaal

Werknemers van Microsoft ontvangen dit jaar niet hun jaarlijkse loonsverhoging.

Dat heeft CEO Satya Nadella laten weten in een memo naar werknemers. Deze memo kwam in handen van Business Insider. Volgens Nadella zijn "economische omstandigheden" te wijten aan de situatie. "Dit is geen gemakkelijk besluit. We hebben er maanden over nagedacht en denken dat dit noodzakelijk is om het bedrijf op de lange termijn succesvol te houden."

Sommige werknemers met een nulurencontract ontvangen wel een stijging in verdiensten, maar mensen die fulltime in dienst zijn zullen geen loonstijging zien. Volgens Nadella zullen hij en andere werknemers in leidinggevende posities ook geen loonsverhoging krijgen. Nadella verdiende in 2022 zo'n 55 miljoen dollar.

De keuze is opvallend, omdat het bedrijf recordcijfers heeft behaald afgelopen fiscaal kwartaal. Hoewel het bedrijf een daling zag in de verkoop van Xbox-consoles, haalde het in het tweede fiscale kwartaal een omzet van 51,9 miljard dollar - een stijging van twaalf procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Qua winst werd er 18,3 miljard dollar verdiend, een stijging van negen procent. Ook opvallend is dat Microsoft van plan is om Call of Duty-uitgever Activision Blizzard te kopen voor 68,7 miljard dollar.

Een woordvoerder van Microsoft meldde aan Gamespot dat het klopt dat er geen loonsverhoging wordt gegeven, maar dat er wel promoties, bonussen en aandelen worden uitgedeeld.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"De keuze is opvallend, omdat het bedrijf recordcijfers heeft behaald afgelopen fiscaal kwartaal" Neehee naieveling. Het is NIET opvallend. Totaal volgens de verwachtingen. Als je wil dat je werkgever echt om je geeft, ga werken voor een klein bedrijf. Als je je CV wil spekken dan slik je de bittere pil en ga je voor een groot bedrijf werken waar je niet meer bent dan eenvoudig te vervangen handjes. OF je gaat vanaf dag 1 vechten en slaan om hogerop te maken. Dit is waar het gezegde "you can't have your cake and eat it too" van toepassing is.

0
test

De salarissen van Microsoft zitten geregeld ook boven een ton per jaar... hiervan zou ik niet liggen huilen.

0

Aanbevolen voor jou