Microsoft verzekert dat Arkane doorwerkt aan Redfall

Microsoft verzekert dat Arkane doorwerkt aan Redfall

Studio dreigt sowieso niet gesloten te worden

Arkane Austin mag blijven werken aan Redfall, ondanks de matige kritische ontvangst van de game.

Dat liet Matt Booty, de baas van Xbox Game Studios, weten in een interview met Axios. Hij werd gevraagd of de studio überhaupt wel blijft bestaan na de release van Redfall - een game die negatief werd ontvangen door zowel spelers als critic.

"Dat is het plan", zo antwoordde Booty. "Ze werken hard aan updates en komende content voor Redfall." Het lijkt er dus niet op dat er plannen zijn om Arkane te forceren om diens manuren ergens anders aan te besteden, of dat de studio in zijn geheel opgedoekt wordt.

Afgelopen maandag kwam de eerste grote patch voor Redfall uit, waarmee diverse verbeteringen in de gameplay, stabiliteit en multiplayer werden doorgevoerd. Arkane liet weten dankbaar te zijn dat "miljoenen" mensen Redfall spelen. "We erkennen dat we nog veel werk hebben te doen en we proberen zo snel mogelijk zoveel mogelijk problemen aan te pakken."

In het interview met Axios liet Booty overigens ook weten dat 343 Industries de hoofdontwikkelaar van de Halo-franchise blijft, maar men sluit niet uit dat andere studio's helpen. Daarnaast is nu duidelijk dat Microsoft geen Xbox One-games meer in ontwikkeling heeft - alle focus ligt op Xbox Series X en S.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat zou ech dikke onzin zijn om arkane te sluiten na 1 mindere game. De studio heeft zich al bewezen met dishonored en prey dat ze hele goeie games kan maken

2

Ja, dat het al gesuggereerd is wel erg ver gezocht. Is ook duidelijk dat dit niet direct de studio te verwijten is, maar door keuzes van (oud) management.

2
test

Ja pcies

1

Ze hebben in het verleden bewezen goede games te kunnen maken. Maar veel van dat talent is al weggelopen juist dankzij Redfall. Arkane is een typisch voorbeeld van dat je jezelf niet emotioneel moet binden aan een logo, het bestaat eigenlijk al niet meer.

0
test

Arcane bestaat uit twee locaties. Austin (Prey (2016) en Redfall) en Lyon (Dishonored en Deathloop).

0
test

Ze zijn al bezig met een nieuw project en heb zo vermoeden dat het een vervolg op prey word.

0
test

Hoe pijnlijk het ook is, ik hoop toch dat ze eerst Redfall helemaal fixen voordat ze met een nieuwe game aan de slag gaan. Hoewel een nieuwe Prey wel erg aantrekkelijk is. Blijft een van mijn favoriete games. Microsoft kennende denk ik wel dat ze de game helemaal in orde gaan maken. Kijk hoeveel jaar ze nog aan de Master Chief Collection hadden gewerkt en wat voor heerlijke verzameling dat is geworden.

0
test

Idd eerst zorgen dat redfall goed draaid en dan op naar prey 2

0

Aanbevolen voor jou