Microsoft sluit tienjarige gamedeal met Britse provider EE

Microsoft sluit tienjarige gamedeal met Britse provider EE

Natuurlijk wordt daarbij ook Activision Blizzard genoemd

Microsoft heeft wederom een tienjarige deal gesloten om diens games via de cloud aan te bieden, ditmaal met de Britse internet- en mobiele dienst-provider EE.

Dat kondigde Microsoft-topman Phil Spencer vandaag aan. Het is de bedoeling dat pc-games van Xbox minstens tien jaar lang via de cloud aangeboden gaan worden aan EE-abonnees in Groot-Brittannië, al zijn precieze details over hoe dit gedaan wordt nog niet bekend.

Spencer meldt daarbij expliciet dat Activision Blizzard-games - mocht de overname door de Call of Duty-uitgever door Microsoft doorgaan - ook onderdeel uitmaken van deze deal.

De aankondiging is onderdeel van een langere samenwerking die Microsoft al met EE had. EE-abonnees kunnen hun Xbox Game Pass-abonnement gelijktijdig met hun EE-abonnement betalen en daardoor korting krijgen.

De timing van de aankondiging en het benoemen van Activision Blizzard is geen toeval. Microsoft kondigde vorig jaar aan de uitgever op te willen kopen en sindsdien controleren waakhonden wereldwijd of Microsoft daardoor geen monopolypositie binnen de game-industrie vergaart.

Dit jaar probeert Microsoft daarom te benadrukken dat het Activision Blizzard-games, waaronder Call of Duty, op zoveel mogelijk manieren beschikbaar wil stellen. Zo heeft het bedrijf een tienjarige deal met Nintendo gesloten, maar ook met clouddiensten zoals Boosteroid en Ubitus.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou