Microsoft probeerde in het verleden Zynga op te kopen

Microsoft probeerde in het verleden Zynga op te kopen

Take-Two ging er echter met de buit vandoor

Microsoft heeft in het verleden geprobeerd de mobiele gamesontwikkelaar Zynga over te nemen.

Dat blijkt uit de hoorzitting in de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission. Xbox-baas Phil Spencer liet gedurende de rechtszaak weten dat het bedrijf in het verleden van plan was om Farmville-ontwikkelaar Zynga over te nemen.

Spencer praatte over hoe moeilijk het voor Microsoft is om zich in de mobiele gamesmarkt te mengen. Hij benadrukte daarbij dat mobiele gamers niet op zoek zijn naar een ervaring vergelijkbaar met consoles. Microsoft heeft daarom geprobeerd om Zynga over te nemen en volgens Spencer behoorlijk wat tijd en moeite gestoken in die overname.

Het mocht echter niet baten: uiteindelijk heeft Take-Two Interactive de mobiele ontwikkelaar overgenomen voor 12,7 miljard dollar. Die overname is qua kosten de grootste in de game-industrie, in ieder geval tot Microsoft Activision Blizzard eventueel overneemt voor 68,7 miljard dollar.

Spencer onthulde deze informatie om aan te geven waarom het bedrijf zijn zinnen heeft gezet op Activision Blizzard. Dat is immers de grootste uitgever van mobiele games buiten China, dankzij spellen als Candy Crush en Call of Duty Mobile.

De rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission wordt gehouden omdat de FTC de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft wil tegenhouden. Als onderdeel van de rechtszaak komen er allerlei interessante feiten boven tafel. Zo meent Microsoft dat ze "de console-oorlog hebben verloren" en dat de Indiana Jones-game van Machine Games alleen op Xbox, pc en Game Pass uitkomt. Ook zou de volgende consolegeneratie volgens Xbox in 2028 beginnen en heeft Activision Microsoft in het verleden gedwongen tot het maken van een nieuwe deal over de verdeling van de omzet van Call of Duty-games. Daarbij maakte Microsoft duidelijk dat The Elder Scrolls 6 pas op zijn vroegst in 2028 uitkomt en dat het de bedoeling is dat Call of Duty-games op PlayStation blijven verschijnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou