Microsoft over FTC-klacht: 'Ontslagronde stond al voor Activision-overname gepland'

Microsoft over FTC-klacht: 'Ontslagronde stond al voor Activision-overname gepland'

'De recente ontslagronde kan niet helemaal aan de overname worden toegeschreven'

In een brief van de advocaten van Microsoft wordt als reactie op de ingediende klacht van de Federal Trade Commission geclaimd dat Activision Blizzard al voor de overname door Microsoft van plan was om een ontslagronde door te voeren.

Gisteren bleek dat de FTC een klacht ingediend had rondom de ontslagen die op dit moment bij Microsoft vallen. Onlangs bleek namelijk dat Microsoft zo'n 1900 mensen ontslaat bij de gamedivisie van het bedrijf, waar tegenwoordig ook Activision Blizzard onder valt. De FTC probeerde de overname van de Call of Duty-maker door Microsoft vorig jaar tegen te houden middels een rechtszaak, maar slaagde daar niet in.

Volgens de pas ingediende klacht van de FTC is de ontslagronde "inconsistent met Microsofts suggestie tijdens de rechtszaak dat de twee bedrijven (Microsoft en Activision Blizzard) onafhankelijk van elkaar zullen blijven functioneren". De FTC oppert dat de ontslagronde aantoont dat er overlapping is qua functies bij Microsoft en Activision Blizzard en dat de integratie van laatstgenoemde bedrijf bij Microsoft stopgezet moet worden terwijl de waakhond de situatie onderzoekt.

VGC schrijft nu een brief in handen te hebben van de advocaten van Microsoft waarop er op deze klacht wordt gereageerd. "Activision was al van plan om een significant aantal werknemers te ontslaan toen het nog een onafhankelijk bedrijf was. De recente aankondiging (van ontslagen) kan dus niet helemaal aan de overname worden toegeschreven."

Microsoft heeft ook een statement richting VGC gemaakt. "Door zich tegen de deal uit te blijven spreken, ontkent FTC de realiteit dat de deal significant is veranderd. Sinds de FTC afgelopen juli de rechtszaak heeft verloren, werd Microsoft door het Britse Competition and Markets Authority gedwongen om de overname globaal te herstructureren. Daardoor hebben we niet de cloudstreamingrechten van Activision Blizzard-games in de VS in handen. Daarnaast hebben Sony en Microsoft een afspraak om Call of Duty op PlayStation te houden - met betere voorwaarden dan voorheen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja, van die statement zal niet veel overblijven neem ik aan. Ontslag ronde had je ook al ver van te voren kunnen berekenen/zien aakomen omdat ze die acquisities achter de schermen natuurlijk al lang aan het bespreken waren. Ben er geen expert in, maar lijkt me nogal logisch? 😂

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou