Microsoft onderzoekt mogelijkheden Quick Resume op pc

Microsoft onderzoekt mogelijkheden Quick Resume op pc

Is de populaire Xbox-functie straks ook op Windows-pc beschikbaar?

Microsoft onderzoekt mogelijkheden om de Quick Resume-functie van Xbox-consoles - of iets soortgelijks - beschikbaar te stellen op Windows-pc's.

Quick Resume maakt het op Xbox mogelijk om snel tussen games te wisselen en verder te spelen waar men was gebleven zonder noemenswaardige wachttijden. Op de nieuwste Xbox-consoles kan dit met maximaal drie games tegelijk - om zo bijvoorbeeld zonder wachttijden te wisselen tussen Halo Infinite, Hi-Fi Rush en Forza Horizon 5.

In een recentelijk gehouden interview die is gedeeld door journalist Tom Warren, vertelt Xbox-engineering lead Roanne Soanes dat Microsoft een soortgelijke feature op pc beschikbaar wil maken indien mogelijk.

"Hoe maken we het mogelijk dat je je pc opstart, en je meteen kunt beginnen waar je bent gebleven (in een game)? Je wil meteen verder kunnen spelen. Op consoles is dit nu mogelijk met Quick Resume. Hoe integreren we dit in het Windows-platform? Hoe werken we samen met ontwikkelaars en uitgevers - nit alleen die van onszelf, maar ook third party?" 

Soanes gaat niet de diepte in over hoe dit op pc toegepast zou kunnen worden, maar duidelijk is dat Microsoft hier over nadenkt. Hoewel niet bevestigd, is het mogelijk dat deze onderzoeken in de toekomst leiden naar een soortgelijke functie op Windows-pc's.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit is, met afstand, de beste feature van current-gen.

0
test

@The_Stifmeister eens! Alleen jammer dat sommige ontwikkelaars zich de moeite niet doen om het in te bouwen. Online functionaliteit is geen excuus daar Forza Horizon 5 ook prima werkt.

0

Aanbevolen voor jou