Microsoft: 'Nieuwe consolegeneratie begint op zijn vroegst pas in 2028'

Microsoft: 'Nieuwe consolegeneratie begint op zijn vroegst pas in 2028'

De opvolgers van de Xbox Series X en S en PlayStation 5 verschijnen op zijn vroegst pas in 2028, zo claimt Microsoft.

Zowel Microsoft als Sony hebben uitgebreide reacties gepubliceerd voor de Competition and Markets Authority, de Britse waakhond die de overname van Activision Blizzard door Microsoft onderzoekt. In die reacties worden ook schattingen gemaakt over de release van de nieuwe generatie consoles.

"De partijen (Microsoft en Activision) weerleggen het feit dat sommige gamers aan het begin van een nieuwe generatie opnieuw beoordeelt welke console men koopt niet", aldus Microsofts reactie. "De nieuwe generatie consoles wordt op zijn vroegst niet voor de herfst van 2028 verwacht."

Volgens Microsoft is het bedrijf dan ook van plan om tot die tijd Call of Duty op PlayStation-consoles beschikbaar te stellen, waardoor Sony "meer dan genoeg tijd heeft om diens commerciële strategie aan te passen".

In Sony's statement wordt ook gepraat over een nieuwe generatie consoles, al wordt het precieze jaartal daarin gecensureerd. Sony beaamt dat Microsoft Call of Duty tot 2027 beschikbaar wil stellen op PlayStation-consoles. "Tegen de tijd dat Sony Interactive Entertainment hun nieuwe generatie console uitbrengt (wat waarschijnlijk gebeurd rond [verwijderd]), zou het toegang hebben verloren tot Call of Duty en andere Activision-games. Daardoor is de kans dat consumenten van console wisselen groot." Hoewel het jaartal hier wordt gecensureerd, lijkt dit statement ook te suggereren dat een eventuele PlayStation 6 niet voor 2027 of 2028 uitkomt.

De PlayStation 5 en Xbox Series X en S kwamen beiden in november 2020 uit. Voorgangers PlayStation 4 en Xbox One kwamen respectievelijk eind 2013 en begin 2014 uit en hebben dus een levenscyclus van zo'n zeven jaar gehad. Wanneer de opvolgers van de PlayStation 5 en Xbox Series X en S in het najaar van 2028 uit zouden komen, zouden de PS5 en Xbox Series een levenscyclus van acht jaar hebben gehad.

In het statement van Microsoft claimt het bedrijf overigens ook dat Sony meer en betere console-exclusives heeft. "Er zijn meer dan 280 exclusieve first- en third-party games uitgekomen op PlayStation in 2021 - bijna vijf keer zoveel als op Xbox. Sony heeft meer exclusieve games dan Microsoft, velen die van hogere kwaliteit zijn."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als de wereld zo doorgaat denk ik dat deze generatie consoles de laatste is voor de mensheid. Nucleaire oorlog komt om de hoek kijken en dan gaan we terug na het stenen tijdperk.

0
test

@TommyVercetti ja doei.. eerst GTA 6 hoor.. we hebben nu lang genoeg gewacht.

0
test

@kleinekoosjer haha zou wel pijnlijk zijn.

0
test

@TommyVercetti atoomoorlog slaat nergens op. Was toen al geen optie en nu nog steeds niet

0
test

2028 is trouwens prima. Heb nu voor deze generatie alles op orde (tv, geluid en console).. Hoop daar nog wel even mee door te kunnen.

0

Aanbevolen voor jou