Microsoft maakt geheugen Xbox Series S vrij voor verbeterde graphics

Microsoft maakt geheugen Xbox Series S vrij voor verbeterde graphics

Microsoft heeft meer geheugen in de Xbox Series S vrijgesteld zodat ontwikkelaars hun graphics kunnen optimaliseren.

The Verge merkte op dat er een nieuwe video naar ontwikkelaars is gestuurd waarin verteld wordt dat development kits een update ontvangen zodat men meer controle krijgt over het geheugen van het apparaat. Dat zou "honderden megabytes aan geheugen vrijmaken" waarmee "graphics verbeterd kunnen worden".

Het lijkt er dus op dat het gebruik van geheugen door de Xbox Series S nog niet optimaal was, en verbeterd is via de update. Het is niet duidelijk of gamers er in de praktijk veel van gaan merken. Het is waarschijnlijk vooral een verbetering voor ontwikkelaars, die hierdoor minder moeite hoeven doen om hun game draaiende te krijgen op het minder krachtige broertje van de Xbox Series X.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Toch mooi om te zien hoe ze ieder klein beetje uit die kleine krachtpatser willen laten halen. Ookal heb ik een Series X, ik blijf de Series S van mijn zoon bewonderen voor zijn compactheid.

0
test

@Riyakuya dat is het voordeel van dedicated consoles, daar kun je veel meer power uit krijgen dan uit vergelijkbare PC specs. Ik durf te wedden dat als er maar 1 of 2 verschillende types GPU's op de markt zouden zijn voor de PC dat deze veel beter geoptimaliseerde games zouden krijgen waardoor er uit bv een 3060 veel meer te persen is. Je zag het vroeger ook bij consoles, naarmate deze ouder werd kreeg men de hardware veel beter onder controle waardoorcveel meer uit de hardware gehaald kon worden, men kende de hardware van binnen en van buiten.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Nice ben erg tevreden met mijn Series S maar juich elke verbetering toe natuurlijk.

0

Aanbevolen voor jou