'Microsoft huurt ervaren advocaat in voor beroep tegen CMA'

'Microsoft huurt ervaren advocaat in voor beroep tegen CMA'

Hij won eerder soortgelijke zaken tegen de EU

Microsoft huurt naar verluidt Daniel Beard KC in als advocaat voor het beroep tegen de Britse waakhond CMA. Hij versloeg eerder de Europese Commissie in vergelijkbare zaken.

Dat meldt The Telegraph (via VGC). Beard heeft ervaring met dit soort zaken. Eerder won hij met Apple een zaak tegen de Europese Commissie nadat het bedrijf 13 miljoen belasting moest betalen. Ierland zou het bedrijf volgens de Commissie illegale staatssteun hebben geboden. 

Vorig jaar stond hij aan de zijde van Intel en zorgde hij ervoor dat een boete van 1,1 miljard euro werd teruggedraaid. De EU claimde ten onrechte dat het bedrijf de chipmarkt zou domineren, zo oordeelde de rechter na het hoge beroep. Dat Beard daadwerkelijk de advocaat van Microsoft is nog niet officieel bevestigd. 

Microsoft kondigde vorig jaar aan dat het de Call of Duty-maker wil overnemen voor 68,7 miljard dollar, maar de Britse CMA stak daar een stokje voor. De waakhond is van mening dat de overname negatieve gevolgen kan hebben voor concurrentie op de groeiende cloudgamingmarkt en blokkeert de deal. 

Volgens het artikel van The Telegraph dient Microsoft het beroep tegen de beslissing binnen enkele dagen in. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 eerlijk gezegd ben ik het er als voorstander van de deal deels ook wel mee eens. Het zou helemaal niet slecht zijn voor MS om dit op te geven en zich een poosje te focussen op games en wellicht het inlijven van andere kleinere studios die daarna grootste dingen kunnen doen. Echter heeft Activision-Blizzard het zwaar en kan het voor AB goed zijn om een andere wind te laten waaien. Ik denk dat het alternatief is dat een partij als Tencent hen overneemt en dat zie ik dan ook weer niet zitten. Dus voor gaming in het algemeen denk ik dat het beter is dat MS ze opneemt in hen portfolio dan Tencent. Dat is imho het einde van AB zoals we ze kennen en dan wordt een game als COD 1 groot microtransaction festijn.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 ik snap dat MS de schijn tegen heeft maar ik ben zelf het vertrouwen nog niet volledig kwijt. Als Forza Motorsport en Starfield een prima launch krijgen en een 8 of hoger scoren ben ik eigenlijk al tevreden. Niet alles hoeft een 10 te zijn. Ben heel erg benieuwd naar de Showcase volgende maand. Het moet wel echt een keer zover zijn dat we releasedates krijgen.

0

Aanbevolen voor jou