Microsoft en CMA verlengen deadline om Activision-overname te bespreken

Microsoft en CMA verlengen deadline om Activision-overname te bespreken

Het CMA moet nu op zijn laatst op 29 augustus een uitspraak doen

Microsoft en het Britse Competition and Markets Authority hebben van het Competion Appeal Tribunal toestemming gekregen om meer tijd te nemen om de Activision Blizzard-overname te bespreken.

De CMA blokkeerde eerder dit jaar de overname van Activision Blizzard door Microsoft. Nadat de Amerikaanse Federal Trade Commission vorige week de rechtszaak tegen Microsoft verloor, was de CMA echter nog de enige organisatie die probeerde de overname tegen te houden. CMA gaf toen al aan weer met Microsoft om tafel te willen zitten om er uit te komen.

De deadline voor de uitspraak van CMA viel echter op vandaag, dinsdag 18 juli. Daar is meer tijd voor nodig en daarom werd gisteren tijdens een hoorzitting met het Competion Appeal Tribunal gevraagd voor een uitstel van die deadline. Die werd uiteindelijk gegeven.

CMA moet nu op zijn laatst op 29 augustus een uitspraak doen over de Activision Blizzard-overname. De Britse waakhond heeft inmiddels echter meermaals aangegeven dat het eerder een uitspraak wil doen - mogelijk omdat gesprekken met Microsoft al plaatsvinden en wellicht zelfs vergevorderd zijn.

Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat de partijen er uit komen. CMA-advocaat David Bailey zei gisteren: "Gebaseerd op de huidige discussies hebben zowel Microsoft als het CMA er vertrouwen in dat Microsoft met een herstructureerde transactie de zorgen van het CMA kan aanpakken."

Overigens hebben Microsoft en Activision Blizzard de deadline voor de overname op vandaag staan - eerstgenoemde bedrijf zou laatstgenoemde bedrijf 3 miljard dollar moeten betalen als deze deadline niet gehaald wordt. Het is echter waarschijnlijk dat de bedrijven deze deadline, met de nieuwe deadline voor de CMA in het achterhoofd, nu uitstellen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ga er vanuit dat de deal doorgaat. Het is fijn om een Series X met Gamepass Ultimate te hebben.

1
test

De finish line is in zicht maar duurt nog even voor Microsoft.

1
test

Ik heb nog wel even geduld. Ik wacht het rustig af. Diablo 4 heb ik opzettelijk nog niet gekocht en heb nog genoeg te spelen. Mijn backlog is toch al veel te groot.

[Reactie gewijzigd door bleacdemon op 18 juli 2023 - 08:42]

1

kan nog wel even gaan duren denk ik, maar ze zitten in ieder geval om de tafel om tot een oplossing te komen. Wel bijzonder dat de CMA ineens na de goedkeuring in Amerika ineens wel bereid is te praten over een oplossing.

[Reactie gewijzigd door op 18 juli 2023 - 08:31]

1

Precies wat mij ook zo verbaasde. Je beoordeelt toch op je eigen argumenten en omstandigheden. Of ze hebben express een te grote broek aangetrokken. Of druk vanuit de regering.

1

Aanbevolen voor jou