Microsoft en Activision stellen deadline voor overname uit tot oktober

Microsoft en Activision stellen deadline voor overname uit tot oktober

Meer tijd

Microsoft en Activision Blizzard hebben zichzelf meer tijd gegeven om de overname af te ronden.

Bij de aankondiging van de overname gaven de twee bedrijven zichzelf een deadline van 18 juli 2023 om de deal af te ronden. Mocht een van de partijen na die datum weglopen bij de deal, dan zou Microsoft 3 miljard dollar moeten betalen aan Activision.

De deadline is inmiddels verstreken, maar beide partijen zijn klaarblijkelijk vastberaden om de deal door te zetten en activeren de clausule rond de 3 miljard dollar dus niet. De nieuwe deadline staat op 18 oktober.

De meeste waakhonden hebben de overname goedgekeurd, waaronder de Europese Commissie. De Amerikaanse FTC wilde de deal tegenhouden, maar verloor uiteindelijk de rechtszaak tegen Microsoft.

Alleen het Britse CMA heeft de deal geblokkeerd, maar na het verlies van de FTC bleek dat de autoriteit weer met Microsoft om tafel is gaan zitten om de overname te bespreken. De deadline voor het CMA om een uitspraak te doen, werd deze week nog verlengd naar 29 augustus.

Het uitstel van de eigen deadline van Microsoft en Activision heeft daar alles mee te maken, blijkt uit opmerkingen van Activisions COO Lulu Cheng Meservey. "Aangezien wereldwijd veel autoriteiten de deal hebben goedgekeurd en ons bedrijf erop vertrouwt dat het CMA nu erkent dat er oplossingen beschikbaar zijn voor hun zorgen in het VK, hebben de raden van bestuur van Activision Blizzard en Microsoft de bedrijven toestemming gegeven om de deal niet te ontbinden tot na 18 oktober."

View post on X

Microsofts Brad Smith zegt via een tweet dat het bedrijf "vertrouwen heeft over de mogelijkheid om deze deal over de finishlijn te krijgen". Ook plaatst hij een afbeelding met de nieuwe deadline, waaruit blijkt dat het mogelijke bedrag nog hoger wordt als een van de partijen nu nog van de deal afziet.

Als de overname niet voor 29 augustus is voltooid, moet Microsoft maar liefst 3,5 miljard dollar betalen aan Activision Blizzard. Na 15 september gaat dat bedrag nog eens omhoog naar 4,5 miljard dollar.

View post on X

Ook Phil Spencer, het hoofd van Xbox, tweet over het uitstel van de deadline. "We zijn optimistisch dat we dit voor elkaar kunnen krijgen en kijken ernaar uit om meer games naar meer spelers overal te kunnen brengen."

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hmmm, ik wacht het gewoon af en speel lekker ExoPrimal op GamePass. Genoeg te doen tot die tijd.

0
test

Het stukje mocht 1 van de partijen weglopen, dan moet micro 3 miljard betalen, dit is niet helemaal waar want als abk wegloopt moeten hun dat betalen aan Microsoft. En als micro de deal er niet door krijgt of ze lopen weg dan moeten hun betalen aan abk.

0
test

Heb je een bron hiervoor toevallig? Het is voor het eerst dat ik lees dat Acti 3 miljard aan MS zou moeten betalen. Ik betwijfel het, maar word graag van het tegendeel bewezen.

[Reactie gewijzigd door MichelMusters op 19 juli 2023 - 14:38]

1
test

Heb het in begin gehoord bij hoag law en destin van ign. Maar nu is bedrag dus verhoogd en als dus abk zegt we stoppen zonder rede moet micro dat bedrag betalen klinkt niet heel logisch toch. Both Microsoft and Activision Blizzard have also agreed to a higher termination fee and new commercial arrangements for the transaction. A termination fee, payable if Microsoft or Activision walks away from the deal, is now set at $3.5 billion if the deal doesn’t close by August 29th, and it jumps to $4.5 billion if September 15th passes without a finalization.

0
test

Het klinkt niet heel logisch, maar volgens mij is het wel zo. Zoals ik het heb begrepen, moet Microsoft Acti 3 miljard dollar betalen (en straks meer) als de deal niet doorgaat, óók als Acti wegloopt. Gaat natuurlijk niet gebeuren want het is overduidelijk dat beide bedrijven het door willen laten gaan, maar toch.

1
test

Dat was als abk dus deze week was weg gelopen en deal niet had verlengt, voor die tijd was de boete voor hun beide, alleen was het voor micro ook als ie werd afgekeurd en voor abk niet. Want wat als tencent een hoger bod had uitgebracht en abk zegt doei we stoppen er mee dan staat micro met lege handen en moeten ze 3 miljard betalen. Misschien zijn de regels nu aangepast omdat ze de deadline gemist hebben maar de originele was voor beide als ze stopte met deal. Maar om nu door die video's van hoag law te gaan met de contracten is iets te veel.

0

Ik denk niet dat dat klopt: "If the merger was not complete by this deadline, either party could walk away, requiring Microsoft to pay Activision Blizzard a break-up fee of $3 billion. "

0

Aanbevolen voor jou