Microsoft-CEO benadrukt belang van games voor het bedrijf

Microsoft-CEO benadrukt belang van games voor het bedrijf

'Gaming is voor ons dé plek waar we echt een bijdrage kunnen leveren'

Satya Nadella, de CEO van Microsoft, heeft benadrukt dat het bedrijf games ziet als een van de belangrijkste producten die het bedrijf levert.

Dat deed hij in een interview met MSN, waar de overname van Activision Blizzard ter sprake kwam. Nadella legt uit dat ondanks de hoge prijs die het bedrijf heeft betaald voor de Call of Duty-uitgever - zo'n 68,7 miljard dollar - hij enthousiast is over de aankoop.

"Als bedrijf zijn er een paar dingen waar we al sinds we bestaan aan werken. Gaming maakt daar onderdeel van uit. Als ik denk aan Microsoft, denk ik aan ontwikkeltools, software en gaming. Dat zijn de drie dingen die we al sinds het begin van het bedrijf leveren."

Hij vervolgt: "Gaming is voor ons dé plek waar we echt een bijdrage kunnen leveren binnen de consumentenmarkt. Je ziet dat mensen steeds meer tijd aan games besteden en 'Gen Z' zal dat alleen maar vergroten. De manier waarop games worden gemaakt en worden geleverd is radicaal aan het veranderen, of het nou op mobiel, op consoles, op pc's of op de cloud is. Dus willen we ons des te meer inzetten als gameproducent en -uitgever. We zijn een van de grootste game-uitgevers en bouwen er tevens platforms voor."

In de rest van het interview worden uiteenlopende onderwerpen besproken, van de weg die hij binnen Microsoft heeft afgelegd en zijn werkwijze als CEO tot de invloed van AI op onze maatschappij en het bedrijf.

Microsoft kondigde gisterenavond diens kwartaalcijfers aan. Daaruit bleek dat de Xbox-divisie een recordomzet heeft gedraaid, als is de omzet rondom hardwareverkoop wel gedaald.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou