Microsoft: 'Britse waakhond was bij Activision-overname streng maar rechtvaardig'

Microsoft: 'Britse waakhond was bij Activision-overname streng maar rechtvaardig'

Toen de waakhond de deal nog afkeurde was Microsoft minder te spreken over de CMA

Microsoft-directeur Brad Smith heeft, terugblikkend op de controle van de Activision Blizzard-overname door het Britse Competition and Markets Authority (CMA), de waakhond "streng maar rechtvaardig" genoemd.

CMA blokkeerde de overname in eerste instantie. De directeur van Microsoft noemde die beslissing toen "slecht voor Groot-Brittannië. Er is hier een duidelijke boodschap. De Europese Unie is een aantrekkelijkere plaats om een bedrijf te starten dan het Verenigd Koninkrijk." Uiteindelijk gaf de CMA aan toch weer met Microsoft om tafel te willen zitten en werd de deal - inclusief nieuwe afspraken - alsnog goedgekeurd. Mede daardoor kon de overname van Activision Blizzard afgelopen oktober doorgaan.

In een interview met BBC's Radio 4 Today-programma (via The Verge) heeft Smith zich positief uitgelaten over zijn ervaring met de CMA. De waakhond was volgens hem "streng maar rechtvaardig" tijdens het keuren van de overname, waardoor Microsoft de rechten op cloudgaming rondom Activision-games heeft moeten verkopen aan Ubisoft.

"Ik heb er zelf veel van geleerd", zo laat Smith weten. "Ik zou niet per se alle zorgen die ik in april uitte terugnemen, maar ik zou misschien iets andere woorden kiezen om mijn punt te maken."

Hij vervolgt: "De CMA heeft een hoge standaard opgehouden en dat kan ik respecteren. Wat mij betreft waren ze streng maar rechtvaardig. Het zorgde er voor dat Microsoft de overname die we voor Activision Blizzard voor ogen hadden aanpaste, om bepaalde rechten waar CMA zich zorgen over maakte rondom cloudgaming af te stoten."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een onzin weer natuurlijk vind ie dat helemaal niet, hij hoopt natuurlijk in toekomst voor micro of xbox andere overnames er door te krijgen dus zegt ie nu dit.

0

Aanbevolen voor jou