Microsoft schikt voor twintig miljoen dollar in zaak over gegevens van kinderen

Microsoft schikt voor twintig miljoen dollar in zaak over gegevens van kinderen

Aangespannen door FTC

Microsoft heeft een zaak met de Amerikaanse toezichthouder FTC over het verzamelen van gegevens geschikt voor twintig miljoen dollar.

De zaak draaide om het verzamelen en bewaren van gegevens van minderjarige gebruikers. Het bedrijf zou illegaal gegevens hebben verzameld van kinderen onder de dertien jaar, die voor Xbox Live verplicht een account moesten aanmaken.

Voor zo'n account moesten gebruikers persoonlijke informatie invoeren, zoals hun volledige naam, e-mailadres en geboorteplaats. Tot 2021 werden gebruikers ook om een telefoonnummer gevraagd en moesten ze instemmen met Microsofts advertentiebeleid.

De FTC ontdekte dat Microsoft gebruikers onder de 13 pas vroegen om hun ouders of voogd het proces te laten voltooien nadat ze al persoonlijke gegevens hadden ingevoerd. Van 2015 tot 2020 zou Microsoft ook gegevens van minderjarige gebruikers hebben opgeslagen als hun ouders of voogd het registratieproces niet voltooiden.

Microsoft heeft de zaak nu geschikt, waardoor verdere rechtszaken van de baan zijn. In een blogpost geeft het bedrijf toe dat het "niet heeft voldaan aan de verwachtingen van onze klanten" en dat het "toegewijd is om onze veiligheidsmaatregelen verder te verbeteren".

Het aanmaken van een account wordt aangepast, voortaan wordt er eerst om de geboortedatum gevraagd. Binnen twee weken moeten illegaal bewaarde gegevens worden verwijderd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou