Kattengame Stray gekeurd voor Xbox-consoles

Kattengame Stray gekeurd voor Xbox-consoles

Wordt er binnenkort een Xbox-versie aangekondigd?

Een Xbox-versie van Stray heeft een leeftijdsclassificering gekregen van het Amerikaanse Entertainment Software Ratings Board (ESRB).

De game kwam vorig jaar al uit op pc, PlayStation 5 en PlayStation 4, maar een Xbox-versie is op moment van schrijven niet bevestigd. Het feit dat de game voor Xbox Series X en S en Xbox One is gekeurd in de Verenigde Staten, doet echter vermoeden dat het spel ook naar die console komt.

Spelers verkennen in Stray een stad vol gekke robots door over daken te klimmen en door kleine ruimtes te kruipen. Ook is het mogelijk om naar robots te miauwen. Men bestuurt namelijk een kat. De game kwam voort uit een set gifjes van de twee oprichters van ontwikkelaar BlueTwelve Studio, die na goede feedback aan de slag gingen met een volwaardige game. 

Stray werd goed ontvangen door gamers. Zo was het de één na best scorende game op Steam - na Vampire Survivors - en won het meerdere awards, waaronder beste indiegame en beste debuterende indiegame tijdens The Game Awards 2022 en beste debuuttitel tijdens de Game Developers Choice Awards.

Erik Nusselder gaf een 7,5 aan de PS5-versie van de game: "Stray weet als geen andere game het leven en de bewegingen van een kat weer te geven. De robotstad waar jouw poes in verdwaalt is een genot om te verkennen. Teleurstellende secties met matige gameplay vormen echter een zwarte vlek in deze prachtige poezenvacht."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou