Jean-Claude Van Damme speelt Johnny Cage in Mortal Kombat 1

Jean-Claude Van Damme speelt Johnny Cage in Mortal Kombat 1

Na dertig jaar is het zover!

Acteur Jean-Claude Van Damme is te zien en te horen als Johnny Cage in Mortal Kombat 1. De Belg maakt als extra skin voor het personage zijn opwachting in het vechtspel.

Dat maakte Ed Boon, oprichter van NetherRealm Studios en bedenker van Mortal Kombat, bekend tijdens de Summer Game Fest-show van gisteravond. De vertolking van Van Damme is er een die volgens Boon decennialang in de maak is geweest.

“Dit is het moment waarop de cirkel rond is”, zei Boon op het podium bij presentator Geoff Keighley. “Ik weet niet meer hoe vaak we hem in de afgelopen dertig jaar gevraagd hebben voor Mortal Kombat, maar we zijn zeker vier of vijf keer héél dichtbij geweest.” De Mortal Kombat-maker verwijst naar de inspiratiebron die Van Damme’s rol in de actiefilm Bloodsport was, voor het personage van Johnny Cage.

Watch on YouTube

“We hebben hem nu eindelijk aan boord en hij doet ook stemacteerwerk”, voegde Boon toe. “Dus we hebben zowel zijn beeltenis, en je hoort hem als Johnny Cage. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.”

Ed Boon vertelde verder dat fans van de serie verrast zullen worden door het verhaal van Mortal Kombat 1. Aan het einde van de Mortal Kombat-game creëerde Liu Kang, die veranderd is in een vuurgod, een heel nieuw universum waarin de bekende personages net wat andere achtergronden hebben. Zo zijn Sub-Zero en Scorpion nu broers en zullen andere rivaliteiten tussen bepaalde personages ditmaal anders uitpakken.

Mortal Kombat 1 verschijnt op 19 september voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, Nintendo Switch en pc (via Steam en Epic Games Store). Wanneer de Van Damme-skin voor Johnny Cage verschijnt is nog niet bekend

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kano ziet er zo basic uit, echt om te huilen.

-1

Deze gebruiker is verwijderd

1

Deze gebruiker is verwijderd

1

Het gerucht ging inderdaad al sinds half mei, maar het is nooit bevestigd. Nu wel en dat is nieuws.

1
test

Jawel. Stond bijv. op twitter in kleine lettertjes " * Kombat pack includes... ...and Jean-Claude Van Damme Skin for Johnny Cage." Zie tweet van 18 mei 2023 => https://twitter.com/MortalKombat/status/1659257554193756162?s=20

0
test

Het bevestigen van geruchten is dus geen nieuws?

2

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou