Hoogtepunten: de 10 beste PS5-games, Monkey Island en Returnal

Hoogtepunten: de 10 beste PS5-games, Monkey Island en Returnal

Het was weer een drukke en interessante nieuwsweek. De gaming industrie zat zeker niet stil en daarom hebben wij voor het gemak de hoogtepunten op een rijtje gezet.

'Alle grote namen' brengen games naar vernieuwde PlayStation Plus 

Qua uitgevers zullen "alle grote namen" games naar het vernieuwde PlayStation Plus brengen.

Dat meldde PlayStation-baas Jim Ryan in een nieuwe aflevering van de Official PlayStation Podcast. Hij werd gevraagd welke games op de service komen te staan, waarop hij het volgende antwoordde: "Dat kan ik nog niet helemaal prijsgeven, maar ik kan je wel vertellen dat uitgevers massaal meedoen met dit programma. Alle grote namen zijn aanwezig."

Lees verder

 

De 10 beste PS5-games

De PlayStation 5 is ruim een jaar uit, en in die tijd is er meer dan een handvol goede games verschenen. Hieronder houden we een lijst bij met PS5-titels die Gamer.nl aanraadt, op willekeurige volgorde.

Een PlayStation 5-game definiëren is wellicht lastiger dan het klinkt; de grenzen tussen consolegeneraties vervagen immers steeds verder. Om het toch duidelijk af te bakenen, moeten games in de lijst officieel zijn verschenen voor PlayStation 5 óf een next-gen update hebben gehad. Titels met backward compatibility-voordelen tellen dus niet mee.

Onderstaande games zijn volgens de redactie de beste games die je momenteel op het platform kunt spelen. Het is een aardig begin, maar er is nog veel verbetering mogelijk. Hopelijk staat de lijst er over een jaar dan ook anders bij.

Bekijk de lijst

Best PS5 Games

Return to Monkey Island officieel aangekondigd 

LucasFilm Games heeft Return to Monkey Island aangekondigd, een vervolg op de eerste twee Monkey Island-games.

De ontwikkeling wordt geleid door Ron Gilbert, de oorspronkelijke regisseur en schrijver van de adventuregames. Hij maakt de game met zijn studio Terrible Toybox in samenwerking met Devolver Digital en Lucasfilm Games.

Ook Dave Grossman, die meehielp met het programmeren van de klassieke games, keert terug, net zoals componisten Michael Land, Peter McConnell en Clint Bajakian. Dominic Armato voorziet hoofdpersonage Guybrush wederom van stem.

Lees verder

Return To Monkey Island

Unreal Engine 5 nu officieel beschikbaar en uitgebreid getoond 

Unreal Engine 5 is gisteren officieel uitgekomen. In een 'The State of Unreal'-presentatie werd de nieuwe engine uitgebreid getoond.

Daarnaast is er een blogpost uitgekomen waarin Epic Games meer details geeft over de engine. Zo zijn er allerlei verbeteringen ten opzichte van voorganger Unreal Engine 4. Denk aan Nanite, waarmee ontwikkelaars relatief gemakkelijk veel geometrische details aan games kunnen toevoegen, en Lumen voor realistische verlichting. World Partition zorgt er voor dat een grote, open spelwereld tijdelijk opgedeeld kan worden, wat de ontwikkeling moet versoepelen.

Lees verder

 

Remakes van Max Payne 1 en 2 in de maak bij Remedy 

Remedy Entertainment heeft remakes van de eerste twee Max Payne-games in ontwikkeling.

Dat heeft de ontwikkelaar gisteravond aangekondigd. Remedy is tevens de ontwikkelaar van de oorspronkelijke Max Payne-spellen, Max Payne en Max Payne 2: The Fall of Max Payne. De remakes komen in één pakket uit op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S en draaien op Remedy's Nortlight-engine. De remakes bestaan op dit moment alleen nog in conceptfase. Een releasedatum is nog niet aangekondigd.

Lees verder

Max Payne

'Ubisoft ontwikkelt nieuwe Ghost Recon en nieuwe shooter-IP' 

Ubisoft heeft volgens recente geruchten zowel een nieuwe Ghost Recon-game als een compleet nieuwe third-person shooter-IP in ontwikkeling.

Kotaku meldt dat de nieuwe Ghost Recon-game ergens in het fiscale jaar 2023 moet uitkomen, dat loopt tot april 2023. De game zou de codenaam 'Over' dragen en al meer dan een jaar in ontwikkeling zijn. Die naam stond eerder al op een uitgelekte lijst van Nvidia. Veel van die games zijn uiteindelijk echt aangekondigd.

Ubisoft heeft eerder al Ghost Recon Frontline aangekondigd, een nieuwe free-to-play-shooter. De geruchten over de nieuwe third-person shooter-IP werden door journalist Tom Henderson op Exputer geplaatst. 

Lees verder

ghost recon frontline

‘Mario + Rabbids Sparks of Hope komt in de herfst’ 

Mario + Rabbids Sparks of Hope komt volgens geruchten in de herfst of tijdens de feestdagen van dit jaar uit.

Dat meldt insider Nate the Hate in zijn podcast op YouTube. “Mario and Rabbids 2 komt uit tijdens de feestdagen van 2022,” zegt hij. “De game ligt op schema om tijdens de feestdagen of de herfst uit te komen.” Eerder bracht de insider dat de game misschien uitgesteld zou worden naar 2023, maar daar komt hij nu op terug.

Lees verder

 

Returnal uitgeroepen tot game van het jaar tijdens BAFTA Game Awards 

Returnal is uitgeroepen tot game van het jaar tijdens de BAFTA Game Awards.

Daarmee versloeg de PS5-game van Housemarque spellen als Deathloop, Forza Horizon 5, Ratchet and Clank: Rift Apart, Inscryption en It Takes Two. Returnal won ook awards voor diens audio, muziek en acteerwerk in de hoofdrol.

Bekijk hier alle prijswinnaars

Returnal

Officieel kookboek gebaseerd op The Witcher in de maak 

Er wordt gewerkt aan een officieel kookboek gebaseerd op The Witcher-games.

Het boek wordt gemaakt door Anita Sarna en Karolina Krupecka van de website Nerds' Kitchen. Daar worden wel vaker gerechten gebaseerd op games gepubliceerd en boeken uitgegeven gebaseerd op allerlei populaire franchises.

Het boek wordt gelicenseerd door CD Projekt Red, de ontwikkelaar van de The Witcher-games, en bevat tachtig recepten gebaseerd op de games. "Deze gerechten vieren lokale en seizoensgebonden ingrediënten, terwijl ze een unieke twist toevoegen die de culinaire kaart van het Continent en daar voorbij vormen."

Lees verder

 

Moss: Book 2 is geen vervolg volgens het boekje 

Terwijl iedereen zijn adem inhoudt voor meer informatie over PlayStation VR2, brengt Polyarc zonder veel fanfare het vervolg uit op een van de allerbeste vr-games voor de inmiddels ‘oude’ PlayStation VR. Er is echter geen reden om muisstil te zijn over Moss: Book 2. De studio is er wederom in geslaagd om van een piepkleine game iets grandioos te maken.

Nieuwe manieren om met de spelwereld te interageren zorgen voor een sterkere samenwerking tussen jou en Quill. Daardoor voelt Moss: Book 2 zowel vertrouwd als vernieuwend aan.

Lees volledige review

Moss: Book 2

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou