Hoger beroep van FTC rondom Activision-overname volledig afgewezen

Hoger beroep van FTC rondom Activision-overname volledig afgewezen

Het enige obstakel dat Microsoft nu nog moet overkomen is het oordeel van CMA

De Ninth Circuit Court of Appeals in de Verenigde Staten heeft het hoger beroep van de Federal Trade Commission (FTC) na het verliezen van de rechtszaak tegen Microsoft afgewezen.

Eerder deze week verloor de FTC de rechtszaak. Zij wilden de overname van Activision Blizzard door Microsoft tegenhouden. Als reactie op dat verlies liet de FTC weten in hoger beroep te willen gaan, maar dat mag nu definitief niet gebeuren.

Microsoft-directeur Brad Smith tegen The Verge: "We waarderen de snelle reactie van de Ninth Circuit waarmee FTC's poging om de overname verder uit te stellen wordt gestopt. Dit brengt ons nog een stap dichterbij de eindstreep in deze marathon aan globale regulerende reviews."

Microsoft heeft nu bijna vrij spel om de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door te laten gaan. Het moet alleen nog het Britse Competition and Markets Authority (CMA) zien te overtuigen. Die waakhond keurde de overname eerst af, maar gaf na FTC's verlies van de rechtszaak al aan open te staan voor nieuwe discussies.

Gisteren werd de deadline van CMA's definitieve oordeel nog verlengd naar 29 augustus, maar sommige insiders verwachten dat Microsoft en CMA er achter de schermen al uit zijn gekomen en dat Microsoft mogelijk dit weekend of - waarschijnlijker - begin volgende week aankondigt dat de overname rond is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

kon ook bijna niet anders, ze hadden zichzelf al een brevet van onvermogen opgespeld tijdens de eerste rechtszaak.

2
test

Dit was wel te verwachten. Nou maak de overname maar rond ben zelf ook wel helemaal klaar met alles eromheen. Bijna elke dag lees je er wel weer iets over en meestal qua reactie’s werd het er niet gezelliger op.

3

Aanbevolen voor jou