Grand Theft Auto-uitgever verwacht Pro-versies van huidige consoles

Grand Theft Auto-uitgever verwacht Pro-versies van huidige consoles

'Die gaan we waarschijnlijk zien'

Grand Theft Auto-uitgever Take-Two Interactive vermoedt dat er in het midden van deze generatie nieuwe versies van PlayStation 5 en Xbox Series worden uitgebracht.

Dat meldde CEO Strauss Zelnick aan Games Industry. De website vroeg of we Pro-versies van consoles - vergelijkbaar met de PlayStation 4 Pro en Xbox One X - kunnen verwachten deze generatie, en of deze consoles vorige generatie invloed hadden op de zaken van het bedrijf. "Die gaan we waarschijnlijk zien", zo antwoordde Zelnick. "En ze hadden weinig invloed op de zaken."

Vooralsnog zijn er geen Pro-edities van de huidige consoles aangekondigd, al gaan er al geruime tijd geruchten dat Sony aan een Pro-versie van de PlayStation 5 werkt.

Zelnick werd ook gevraagd naar diens plannen om de Nintendo Switch te ondersteunen. Ondanks dat de Switch-versie van Midnight Suns werd geannuleerd, komt vandaag Lego 2K Drive uit - ook op Nintendo's console - en verschijnt Star Wars Hunters later dit jaar op Switch. "Ik denk dat we de console blijven ondersteunen", zo bevestigt hij. 

Gisteren bleek al dat Take-Two in het boekjaar 2025 - dat loopt van april 2024 tot en met maart 2025 - van plan is om "meerdere baanbrekende games" uit te brengen. Dat moet naar schatting een omzet van 8 miljard dollar opleveren, een significante stijging in vergelijking met de 5,3 miljard dollar die het afgelopen fiscale jaar werd gedraaid. Er wordt dan ook gespeculeerd dat het langverwachte Grand Theft Auto 6 in die periode verschijnt, al is dit niet bevestigd.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou