'Grand Theft Auto 6 draait op indrukwekkende Rage 9-engine'

'Grand Theft Auto 6 draait op indrukwekkende Rage 9-engine'

Rockstar zou voor Grand Theft Auto 6 een geavanceerde nieuwe engine, genaamd de Rage 9-engine, gebruiken.

Dat claimt insider Chris Klippel, onder andere bekend van Rockstar Magazine. Rockstar gebruikt sinds 2006 voor nagenoeg al diens games de Rage-engine, waaronder Grand Theft Auto 4 en 5 en de Red Dead Redemption-games. Rage staat voor Rockstar Advanced Game Engine. 

De nieuwe Grand Theft Auto moet echter een vernieuwde versie van die engine gebruiken volgens Klippel. "De nieuwe versie van de Rockstar Games graphics engine (Rage9) die gebruikt wordt in GTA 6 is waarschijnlijk geweldig. Ik heb positieve informatie gekregen en we zullen niet teleurgesteld worden. Het gaat om een engine die zijn tijd ver vooruit is."

Begin dit jaar kondigde Rockstar aan dat Grand Theft Auto 6 vol in ontwikkeling is. “Met de ongekende populariteit van GTA 5 weten we dat velen van jullie nieuwsgierig zijn naar een nieuw deel in de Grand Theft Auto-serie. Bij elk nieuw project dat we starten, is het ons doel om aanzienlijk te verbeteren in vergelijking met dat wat we eerder hebben afgeleverd. We zijn blij dat we nu officieel kunnen bevestigen dat de actieve ontwikkeling voor het volgende deel in de Grand Theft Auto-serie in volle gang is."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zal me niets verbazen als we dit jaar een release gaan krijgen. Zo ging het met RDR2 ook namelijk. Veel geruchten, leaks etc.. en toen was hij er opeens uit het niets.

0
test

@Ferio Iedere game van rockstar wordt meerdere keren uitgesteld. Enige reden om hem versneld uit te brengen is wanneer gta online niet meer voldoende geld binnenhaalt. Ik zie hem nog steeds pas in minimaal 2025 komen.

0
test

@Ferio Ik denk het niet, zolang de PC-versie er niet is, is de game wmbt niet uitgebracht.

0
test

@oropher hoe bedoel je?

0

@Ferio Dat is niet waar. RDR2 is aangekondigd in Oktober 2016, zou een release krijgen in de 2e helft van 2017 en is vervolgen 2x uitgesteld (eerst naar Q1/2 2018 en daarna naar 26 Oktober 2018, de uiteindelijke releasedatum).

0
test

Ok ok steeds meer GTA VI nieuws de eerste trailer is dichtbij ik voel het. En er zijn ook wel redelijk geloofbare geruchten. mobile.twitter.com/PickleFISH96/status/1399080482583707648/photo/4 Deze man had gelijk over rdr2.

0

Aanbevolen voor jou