Goedkopere opslagkaart voor Xbox Series-consoles verschijnt online

Goedkopere opslagkaart voor Xbox Series-consoles verschijnt online

Western Digital zou de kaart aanbieden

Western Digital lijkt met een relatief goedkopere opslagkaart voor Xbox Series-consoles te komen.

Het is mogelijk om de opslag van de Xbox Series-consoles uit te breiden met externe kaarten. Deze opslagkaarten zijn specifiek voor de consoles gemaakt en vooralsnog levert alleen Seagate deze. Gemiddeld genomen staat de kaart met een grootte van 1TB voor zo'n 220 euro en dollar te koop, al zijn er ook kaarten van 512GB en 2TB.

Op Best Buy stond echter kort een opslagkaart voor Xbox Series-consoles van Western Digital te koop. Deze 1TB-kaart werd daar voor 180 dollar aangeboden, wat een verschil van 40 dollar betreft. Best Buy heeft de pagina met de vermelding inmiddels weer verwijderd, maar websites als The Verge hebben het tijdig gezien en maken er melding van.

Mogelijk maken Microsoft en Western Digital binnenkort dan ook de opslagkaarten bekend, al is nog niets officieel bevestigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zou goede zaak zijn als er wat concurrentie op dat vlak komt. Laat de betreffende bedrijven het maar uitvechten, daar worden wij als consument niet slechter op.

0
test

@kleinekoosjer De keuze van ms om met hun eigen storage te komen ipv wat er op de markt beschikbaar is qua ssd's is al een enorme slechte zaak voor de consument. 220e voor 1tb ? of 180e van de concurent als het waar is? Belachelijke prijzen terwijl een normale ssd/m.2 onder de honderd euro kost.

0
test

@ali3n8tor Snap de keuze voor een eigen, plug-and-play standaard wel. Als ze ergens de fout in zijn gegaan, is het eerder om die interface (ogenschijnlijk) twee jaar exclusief te houden voor Seagate. Nul concurrentie = hoge prijs. Nu zal een eigen standaard sowieso altijd wat duurder zijn dan de breder geaccepteerde M.2-norm, maar hopelijk is dit het startschot voor wat gezonde concurrentie (en dus een indaling van de prijzen).

0
test

@TomKauw die exclusiviteit voor Seagate heb ik nooit begrepen. Vanaf dag 1 was daar al negatief commentaar op maar ze hebben er nooit iets mee gedaan. Goed om te zien dat ze het nu eindelijk hebben kunnen oppakken. Persoonlijk heb ik nooit problemen met opslag ervaren op de Series X maar de Series S is natuurlijk een ander verhaal.

0

Aanbevolen voor jou