Gerucht: Xbox Live Gold wordt door Game Pass Core vervangen

Gerucht: Xbox Live Gold wordt door Game Pass Core vervangen

Service zou spelers elke maand meer dan 25 games bieden

Volgens geruchten wordt Xbox Live Gold vervangen voor een nieuwe service genaamd Xbox Game Pass Core.

Update: Inmiddels is Xbox Game Pass Core bevestigd. Lees hier alle details.

Oorspronkelijk bericht:

Dat was kort te lezen op Windows Central, al is dat artikel inmiddels weer offline gehaald. De betreffende informatie is echter op een Koreaans forum gedeeld en werd daarna ook op andere plekken zoals ResetEra geplaatst.

Met Xbox Live Gold kunnen mensen online gamen op Xbox-consoles. Daarnaast kan men een paar gratis games per maand claimen, al zijn veel leden de laatste jaren niet te spreken over het maandelijkse aanbod.

Microsoft zou van plan zijn Xbox Live Gold te vervangen voor een service genaamd Xbox Game Pass Core. Ook dit abonnement zou spelers de mogelijkheid geven online te gamen, maar in plaats van een paar gratis games per maand, zouden er meer dan 25 games aangeboden worden die spelers op elk moment kunnen claimen. Het lijkt er op dat die niet elke maand wisselen, maar consistent worden aangeboden.

Onder de games die aangeboden zouden worden, zouden Halo 5, Forza Horizon 5, Gears 4, Among Us, Doom Eternal, Ori and the Will of the Wisps en Psychonauts 2 vallen. Microsoft zou deze lijst zo nu en dan willen uitbreiden.

Volgens de geruchten moet Xbox Live Gold op 1 september dit jaar verdwijnen en vervangen worden door Game Pass Core. De abonnementskosten zouden hetzelfde blijven en alle Gold-leden zouden automatisch overgaan naar Core. Overigens zouden leden de games die ze via Xbox Live Gold hebben geclaimd gewoon mogen houden.

Hoe dan ook is het bovenstaande op moment van schrijven nog niet bevestigd door Microsoft. Wat wel officieel is, is dat op 15 augustus het Friends & Family-abonnement voor Xbox Game Pass wordt stopgezet, al was die abonnementsvorm in Nederland en België nooit beschikbaar.

Xbox Game Pass Core

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Komt er toch een einde aan de grote wisseltruc. Heeft nog lang geduurd imo. :)

-1

Ja, maar misschien is er nog wel wat mogelijk. De xbox live kaarten die al bestaan vervallen niet meteen, die hebben een einddatum.

0
test

Kijk eens heel goed hier, console heeft geen online multiplayer, alleen Core en Ultimate. Core is in feite een slechtere versie van XBL gold met minder games (ter vergelijking, ps+ bied 36 games per jaar) maar wil je gamepass en online mp moet je dus ultimate gaan nemen. wat er nu gebeurd is de xbox live verhoging naar 120e per jaar van 2021, waar iedereen van over de zeik ging, en microsoft backtrackte en zijn excuses aanbood. Nu zit het in een ander vormpje en de meeste zullen het "wel begrijpen" ...

-3
test

edit: verkeerd gelezen.

[Reactie gewijzigd door Aerofox81 op 17 juli 2023 - 12:42]

0

Hm ik gebruik enkel Xbox Live Gold voor online gamen, ik heb zelf geen behoefte aan een duur Game Pass abonnement omdat ik geen tijd heb om zoveel games te spelen, ik haal dat er niet uit. Zou fijn zijn als online console multiplayer bij alle abonnementsvormen zou zitten.

1

Ja kan gewoon Core houden dan, kost precies hetzelfde (beide 9.99 per maand) en je krijgt er een selectie van game pass games bij. Hoe kom je erbij dat het duurder is.

1

Hoewel Core wel duurder is, namelijk 2 x zo duur, Lijkt het er wel op, dat de spellen die er bij komen van betere kwaliteit zijn dan de meuk die er nu bij zit. Maar een prima idee vind ik het nog steeds niet. Dan liever voor het zelfde bedrag (60,- per jaar) geen enkele ruk game erbij.

0

ik had eigenlijk verwacht dat online multiplayer gratis zou worden, zoals op PC. Dit nieuwe abbo is misschien wel beter dan gold was, maar voor een doelgroep die hier niet om vroeg. MS wil duidelijk mensen sturen naar duurdere abbo's. Multiplayer is tegenwoordig wel gratis als het Free to play games zijn (op zowel PS ALS Xbox).

0

We weten niet of die 25 games gerouleerd worden en hoe het er verder uit komt te zien. In dit nieuwsbericht staat letterlijk: "Microsoft zou deze lijst zo nu en dan willen uitbreiden." (m.b.t. Game Pass Core) Op basis van dit nieuwsbericht is het inderdaad makkelijk om er meteen heel negatief over te doen. Daarnaast vind ik je 36 games op PS+ vergelijking niet op gaan als die 25 games op Game Pass Core van een ander kaliber zijn t.o.v. Xbox Gold. PS+ heeft overigens vaak zat meuk in bepaalde maanden.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 17 juli 2023 - 09:14]

-3

Onderstaande is wat mensen voor Core krijgen. Als je het vergelijkt met wat mensen nu krijgen bij het huidige XBox Live dan is dat best prima. Kosten zijn hetzelfde, GWG sloegen het laatste jaar (of langer?), al helemaal nergens meer op dus die mist niemand. Mensen hadden dus nog XBox live voor het online gedeelte? Daar krijgen ze nu dan dus een selectie van game pass games bij en die lijst zal nog groeien. Je maakt het dus erger dan het is he. Maar goed XBox en jij zijn geen goeie vrienden dat weten we inmiddels. - "Xbox Live Gold" changed to "Xbox Game Pass Core" from September 1, 2023.

1
test

De kosten zijn hetzelfde? 1 jaar live op amazon kost nu 54 dollar. op de microsoft website zelf bieden ze alleen nog maar 1 maand voor 9,99 aan of 3 maanden voor 25. (jaar abbos doen ze al een tijd niet meer aan, check het zelf maar.) 9,99e x 12 = 120 = duurder. 2x zo duur. En die jaarkaarten gaan langzamerhand op en er worden al tijden geen nieuwe van gemaakt.

-1

@alien Misschien moet je even proberen een logische vergelijking te maken ipv een jaarprijs via een kaart via Amazon tegenover de maandprijs op de officiele XBox site * 12 te doen? Want het is namelijk ook nog steeds mogelijk om gamepass voor 1€ per maand te nemen op dit moment. Dan ziet jouw vergelijking er ineens heel anders uit. Maar goed, dat past natuurlijk niet in je straatje Maar als je een officiële vergelijking zou maken, dus maandelijkse prijs van Core en huidige maandelijkse prijs van Gold dan is dat beide 9.99. Daarmee kun je online gamen en krijg je toegang tot 25 games van game pass ipv de GWG. Weinig te zeuren dus, maar je vindt vast wel weer wat.

[Reactie gewijzigd door op 17 juli 2023 - 13:28]

0
test

Je hebt het er nog steeds moeilijk mee he? De huidige gold kaarten bestaan nog, fus die kunnen nog een tijdje worden omgezet dan. Ook bestaan jaar abonnementen nog, alleen zijn er niet veel van. Ik heb 3 maanden terug nog een kunnen vinden voor ultimate. Daarnaast zullen de online kaart kosten van Ultimate vermoedelijk voordeliger zijn dan een core abonnement via MS. Gewoon een beetje slim zoeken en je hebt er meer profijt van. Ik heb tevens liever de core Game Pass games dan de GWG van de laatste jaren. Dat was niet zo heel bijzonder.

0
test

Hoezo duurder, ze hebben net als voorheen ook gewoon een jaar optie: "Game Pass Core is the evolution of Xbox Live Gold. Game Pass Core will give players access to our advanced multiplayer network, a select collection of over 25 games to play with friends around the world, and exclusive member deals, all for $9.99 USD per month or $59.99 USD per year."

[Reactie gewijzigd door FishSt1ck op 17 juli 2023 - 15:27]

0

Aanbevolen voor jou