Gerucht: Perfect Dark-reboot komt mogelijk episodisch uit

Gerucht: Perfect Dark-reboot komt mogelijk episodisch uit

Game zou over twee à drie jaar verschijnen

De nieuwe Perfect Dark-game zou mogelijk episodisch worden uitgebracht. Het spel zou nog twee tot drie jaar op zich laten wachten.

IGN heeft gisteren een uitgebreide reportage online geplaatst waarin het dertien verschillende mensen aan het woord laat die betrokken waren bij de ontwikkeling van het spel. De bronnen claimen dat de ontwikkeling van het in 2020 aangekondigde spel alles behalve soepel is verlopen, maar dat de ontwikkeling op dit moment wel voorspoedig verloopt.

De CGI-trailer die in 2020 tijdens The Game Awards werd getoond, was blijkbaar gemaakt door een extern bedrijf. Hoofdontwikkelaar The Initiative had volgens de bronnen nog niets van de game dat ook maar een beetje op die trailer leek. Het bedrijf zou vanaf het eerste moment een game hebben willen maken waarin actie en spionage gecombineerd werd, vergelijkbaar met James Bond en Mission: Impossible. De ontwikkelaar zou echter jarenlang weinig progressie hebben geboekt, omdat er constant versies van het spel werden geannuleerd. "We bleven opnieuw beginnen."

Ook zou er de eerste paar jaar een samenwerking met Certain Affinity, dat ook hielp met de Halo-franchise, zijn geweest, maar dat zou meer kwaad dan goed hebben gedaan. Waar The Initiative een ontwikkelpartner nodig had die op creatief vlak meedacht, was Certain Affinity juist gewend om duidelijke instructies te krijgen. In de loop der tijd ontstond er onrust tussen de studio's en de coronapandemie verslechtte de communicatie nog meer. Volgens een van de bronnen die bij The Initiative heeft gewerkt lag de schuld wel vooral bij die studio, en niet Certain Affinity.

De samenwerking werd in de loop van 2021 stopgezet. In september van dat jaar werd publiekelijk aangekondigd dat Tomb Raider-ontwikkelaar Crystal Dynamics ging helpen bij de ontwikkeling. Blijkbaar werd vlak voor die tijd overgestapt op Unreal Engine 5, wat ook weer veel extra werk met zich meebracht. Volgens een bron moest Crystal Dynamics zo'n beetje alles op de schop nemen.

Dat zou inmiddels echter zijn vruchten afwerpen. Crystal Dynamics zou tegenwoordig min of meer de hoofdontwikkelaar van het spel zijn - mede doordat het team bij The Initiative niet heel groot is en veel ontwikkelaars uit frustratie zijn opgestapt - en de ontwikkeling zou eindelijk voorspoedig lopen. Volgens IGN kan het nog twee tot drie jaar duren voordat de Perfect Dark-reboot uitkomt en is er een kans dat het spel op episodische basis wordt uitgebracht. Al het bovenstaande is niet officieel bevestigd door Microsoft en komt van de bronnen van IGN.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit wordt dus helemaal niks…

1

Bijzonder dat je dat nu al weet. Misschien beter om dat gewoon even af te wachten. Als Crystal Dynamics inderdaad de leiding heeft, geeft mij dat juist hoop.

-2

Wist jij dan niet dat MooiMan de absolute expert is op het gebied van gaming? Hij weet werkelijk alles en kan alles perfect inschatten. Het lijkt onmogelijk, maar hij zit er werkelijk waar nooit naast. Kojima is een prutser vergeleken bij MooiMan, hij zou zijn naam moeten aanpassen naar MooiGod, zo goed ie.

-2

Sinds 2020 bijna geen ontwikkeling. De CGI-trailer van toen was ontwikkeld door een externe studio en het eindproduct lijkt er niet op. Het wordt geen volledige release, maar het worden episodes. Dat klink allemaal erg goed inderdaad! Man, man, man…

1

Beter presteren dan Kojima is niet echt een prestatie trouwens. Zwaar overschat die man.

0
test

Heb je meer gelezen dan enkel de titel?

0

Gedaan. Alle punten die ik opgesomd heb, klinken niet bepaald als muziek in de oren.

0

He's looking at you, Valve!

0
test

De magie van Rare is dood na de aankoop, dus ik verwacht ook niks

0
test

Rare heeft niks met de game te maken.

0
test

Perfect dark en Rare hebben niets met elkaar te maken ? Als in Rare die een meesterwerk afleverde met de N64 versie, die Rare ? Rare heeft inderdaad niets met >deze< game te maken, Die magie zul je hierin dus niet terugvinden nee.

0
test

Rare heeft niks met deze perfect dark te maken ja, ze hebben de n64 en 360 versie gemaakt maar deze versie niet. En ik zei ook niet rare niks met perfect dark te maken heeft ik zei ze hebben niks met de game te maken, in deze die nu gemaakt word.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 27 juni 2023 - 09:20]

-2

Misschien even het artikel lezen voor je reageert. Tis maar een tip

0

Aanbevolen voor jou