Gerucht: Microsoft communiceert komende lente multiplatformstrategie naar buiten

Gerucht: Microsoft communiceert komende lente multiplatformstrategie naar buiten

Berusten de geruchten rondom Sea of Thieves en Hi-Fi Rush op waarheid?

Microsoft zou aankomende lente meer duidelijkheid scheppen over zijn multiplatformstrategie.

Idle Sloth, die regelmatig over Xbox op X post, tweette info die via een Zenimax-werknemer naar buiten zou zijn gelekt. Xbox-directeur Sarah Bond zou aankomende lente duidelijkheid scheppen over de Xbox-strategie en hoe het precies zit met multiplatformreleases.

Sinds kort gaan er geruchten dat first-party games als Hi-Fi Rush en Sea of Thieves naar PlayStation- en Nintendo-platforms komen. Hoewel Microsoft al langer zijn games op andere platforms uitbrengt - denk aan Minecraft en tegenwoordig ook Call of Duty - gaat het vooralsnog vooral om spellen van studio's die zijn aangekocht en multiplatform blijven. Dit zou echter betekenen dat games die eerst exclusief op Xbox en pc uitkwamen, multiplatform gaan.

De bovengenoemde geruchten zorgen voor de nodige verwarring bij Xbox-gamers, en volgens de Zenimax-werknemer gaat Bond aankomende lente dus duidelijkheid scheppen over de situatie. De tweet van Idle Sloth is inmiddels verwijderd, al is de inhoud nog op ResetEra te lezen. Daarbij reageerde Windows Central-journalist Jez Corden er op door te zeggen "dat het staat te gebeuren".

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Microsoft moet dit gewoon zo snel mogelijk doen, het liefst morgen nog. Er is geen enkel voordeel om dit soort aankondigingen uit te stellen, levert alleen maar speculatie op.

1
test

Tenzij het helemaal niet waar is en zul je ze dus ook niet snel op zien reageren of helemaal niet.

0

Er is al zoveel gepraat hierover uit verschillende hoeken. Daarbij dit zeiden mensen 2 jaar terug al. Hun console is al nauwelijks nog relevant voor de toekomst. Ze zijn in feiten geen platformhouder meer straks zonder een fysieke console. Gamepass alleen gaat dit merk niet redden en zonder console zijn ze nergens. Wat nu? Precies, multiplatform gaan is nog hun enige toekomstige optie. Het is de fanbase hun eigen schuld dat ze eigenlijk heel Xbox al die jaren hebben zitten verdedigen, Phil hebben staan aanbidden als een god alsof alleen hij het bij het juiste eind had. Ze gaan wel degelijk hiermee een “fuck you” geven naar hun fanbase. “When everybody plays, we all win”.

0

Dit is wel opmerkelijk en de doodsteek zijn voor de console niet zo zeer voor het merk. Maar waarom zal je dan een console halen als je weet dat de games ook naar jouw console komt (Sony of Nintendo). Toch zie ik Halo, Forza, Gears of war enz niet zo snel naar andere consoles komen.

1
test

Ik denk dat ze het niet gaan doen op de games die al multiplatform zijn zoals cod, minecraft, diablo. Denk dat mensen er te veel achter zoeken en je hoort veel uit kamp xbox maar vaak klopt er niks van, zie de overnames ze zouden die studio over nemen en die en die en waren steeds hele andere.

0

ja denk ik ook en Microsoft is ook niet gek. Die willen dat geld wat cod op de playstation oplevert niet missen natuurlijk. Ik zie ze dagelijks lopen hoor al die gekken in cod die een skin kopen voor 20 euro

[Reactie gewijzigd door TripleR40 op 4 februari 2024 - 16:22]

1
test

Had laast voor het eerst een battle pass ooit gekocht, maar dit had ik via Microsoft rewards gedaan dus was nog steeds gratis. Maar als je ziet wat zo skin kost ik snap het niet hoor dat men dat betaalt.

0

Aanbevolen voor jou